hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmet Gündüz yaşamını kaybetti

    Ahmet Gündüz yaşamını kaybetti
    expand

    Ceylanpınar'da sınırın Suriye tarafındaki çatışmalardan gelen kurşunla yaralanan ve Ankara'da tedavi gören 16 yaşındaki Ahmet Gündüz yaşamını kaybetti.

    Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde, nereden atıldığı belli olmayan merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve ambulans uçakla Ankara'ya getirilen Ahmet Gündüz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

    Ceylanpınar'da 16 Temmuz'da sınıra yakın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 164. Sokak'taki evinde başına mermi isabet eden 16 yaşındaki Gündüz, ilk müdahalesinin yapıldığı Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Ankara'ya getirilmişti.

    Gündüz'ün, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi yoğun bakımında 8 gündür süren yaşam mücadelesini doktorların çabalarına rağmen kaybetti.

    Ceylanpınar'da toprağa verildi

    Dün saat 23.00 sıralarında hayatını kaybeden Gündüz'ün ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi. Ahmet Gündüz'ün cenazesi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ceylanpınar'a gönderildi. Şanlıurfa'ya getirildikten sonra Ceylanpınar'ın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine götürülen Gündüz'ün cenazesinin eve getirilişi sırasında yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak ağladı.

    Baba Abdurrahman Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarını kaybettikleri için çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın. Yetkililer bu duruma bir çare bulsun" dedi.

    Daha sonra Ceylanpınar Asri Mezarlığına götürülen Gündüz'ün cenazesi, İlçe Müftüsü Aslan Çıtıl'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi. Törene, Kaymakam İbrahim Çenet, Gündüz ailesi ve yakınlarıyla vatandaşlar katıldı. Gündüz'ün yakınları, cenaze töreni sırasında gözyaşı döktü.

    Suriye'den gelen kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucu 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul da geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow