hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ata: "Yeni bir Lozan'ın zamanı geldi"

    Ata: Yeni bir Lozanın zamanı geldi
    expand

    BDP'li Ayla Akat Ata, yeni bir Lozan'ın zamanı geldiğini söyleyerek, "Dilimizi, kimliğimizi, kültürümüzü tanıma, önderimizi özgür bırakma zamanıdır" dedi.

    Batman'da BDP'nin Suriye'de yaşayan Kürtlere destek vermek için düzenlediği etkinlikte havai fişek gösterisi yapıldı, konserler verildi. PKK lehine sloganların atılıp Abdullah Öcalan'ın resimlerinin taşındığı etkinliğe katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, şunları söyledi:

    "Bu meydanları izleyenler, halkımızın bu coşkusunu neye tekabül edildiğini biliyorlar. Yeni bir Lozan'ın zamanı gelmiştir. Nasıl ki Kürdistan dört parçaya bölündü, bugün yeni bir Lozan'ın inşası elzemdir, acildir. Bugün her dört parçada bulunan Kürtler, eğer eşitlik ve özgürlük temelinde sesini yükseltmiş, örgütünü tamamlamış ve siyasi çözümün tarafını olduğunu ilan etmişse bunun karşısında statükocu ve egemen güçler duramayacaktır. Özgür Batı, özgür Güney, özgür Kuzey ve özgür Güneybatı diyeceğiz. Çözümü işaret ettiniz, 'her yerde terörist arayacağına, bölücü arayacağına gel bizim irademizi tanı' dediniz. 'PKK halktır, halk burada' dediniz. Şimdi Öcalan'ın Nevruz'da başlatmış olduğu surecin ikinci aşamasına girdiğimiz bugünlerde devletin sizin sesinize kulak verme zamanıdır. Adım at zamanıdır. Dilimizi, kimliğimizi, kültürümüzü tanıma zamanıdır. Önderimizi özgür bırakma zamanıdır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow