hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Somali'deki saldırıyı kınadı

    ABD, Somalideki saldırıyı kınadı
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Somali'deki Türk Büyükelçiliği ek binasına yönelik saldırıyı kınadı.

    Yaptığı yazılı açıklamada, Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Ricciardone, yaşamını yitiren polis memurunun ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi, saldırıda yaralananların bir an önce iyileşmelerini ümit ettiğini bildirdi.

    "Hiçbir siyasi sebep ya da dinin terörizmi haklı gösteremeyeceğini" vurgulayan Ricciardone açıklamasında, "Birleşik Devletler terörün her türlüsünü en güçlü şekilde kınamakta, bu trajik kayıp ile karşı karşıya kalan dost ve müttefik Türk halkının ve Türk hükümetinin yanında yer almaktadır" ifadesine yer verdi.

    Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınamaktadır" ifadesini kullandı.

    Psaki, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevdiklerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu.

    Türkiye'nin, Somali'nin 20 yıllık çatışmalardan çıkmasına yardım etmede önemli rol oynadığını belirten Psaki, "Somali halkının, müttefikimiz Türkiye'nin ve Somali'de barış ve istikrar için çalışan uluslararası camianın tüm üyelerinin güçlü biçimde yanında yer alıyoruz" ifadesini kullandı.

    Psaki, açıklamasında "Bu korkakça eylem, Somali halkının hak ettiği daha parlak, daha demokratik ve refah dolu bir gelecek için çalışmaya devam etme kararlılığımızı sarsmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow