hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ceylanpınar diken üstünde

    Ceylanpınar diken üstünde
    expand

    Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde, El Nusra ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmada ateşlenen mermiler sınırı aşarak Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki onlarca ev ve işyerine isabet etti.

    Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 12 günden bu yana aralıklarla devam ediyor. Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da günlerdan bu yana tedirginlik görülürken güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldı.

    Dün sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu Rasulayn İlçesi'nde, akşam saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Ceylanpınar'da top ve silah seslerinin duyulduğu çatışmalarda, Rasulayn'dan atılan çok sayıda mermi, yerleşim yerlerine isabet etti.

    Kızılay görevlilerinin kaldığı bir evin kapısı, sınırı aşan mermilerin isabet etmesi sonucu parçalandı. Kapının parçalandığını gören Ceylanpınarlılar, "Rasulayn'da barışın sağlanmasını istiyoruz. Günlerdir tedirginlik yaşıyoruz. Evlerimizden çıkamıyoruz" diye konuştu. Güvenlik güçleri, Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle sınır hattında önlemlerini en üst düzeye çıkarırken, belediye hoparlörlerinden sınıra yaklaşılmaması konusunda uyarı anonslar yapıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow