hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum'da deprem

    Çorumda deprem
    expand

    Saat 21.57'de merkez üssü Çorum'un Kargı ilçesi bağlı Abdullah Köyü olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 21.57'de merkez üssü Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Abdullah Köyü'nde 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

    Kargı'nın yanısıra Çorum merkez ile İskilip ve Osmancık ilçelerinde de hissedilen deprem ilgili bilgi veren Çorum Valisi Sabri Başköy, "Depremin hemen ardından bölgeye jandarma ekiplerimizi göndererek olası can ve mal kaybı olup olmadığı yönünde hemen bir araştırma yaptırdık. Yaptığımız araştırmada çok şükür can ve mal kaybının olmadığını tespit edildi. Şu ana kadar gerek depremin meydana geldiği bölgeden gerekse depremin hissedildiği yerlerden herhangi bir yardım ihbarı gelmedi. Ekiplerimiz her konuda çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür ne can kaybımız ne de mal kaybımız yokturö dedi.

    Abdullah Köyü Muhtarı Şemsi Akgöz ise "Birkaç saniye sarsıntı yaşadık ve dışarıya çıktık. Biz dışarıya çıktığımızda 40 haneli toplam 170 kişinin yaşadığı köyümüzde tüm herkesin korkup sokağa çıktığını gördük. Kısa bir araştırma sonrası köyümüzde can ve mal kaybının olmadığını tespit ettik. Köy halkı şu an dışarıda bekliyor, bir başka sarsıntı olur diye korkuyorlar" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow