hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan yoğun telefon diplomasisi

    Davutoğlundan yoğun telefon diplomasisi
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır, Suriye ve Somali'deki son gelişmelere ilişkin olarak yoğun bir telefon diplomasisi yürütüyor.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile ayrı ayrı telefonda görüştü.

    Davutoğlu'nun, Ban ve Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, Suriye'nin yanı sıra ağırlıklı olarak Mısır konusunun ele alındığı, Mısır'da yaşanan son gelişmelerden duyulan endişenin karşılıklı olarak dile getirildiği ve önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu öğrenildi.

    Bakan Davutoğlu'nu arayan Ban ve Kerry'nin, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği ek binasına yönelik saldırıdan ve olayda bir Türk polis memurunun hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü de dile getirdikleri, Davutoğlu'nun şahsında Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundukları belirtildi.

    BM Genel Sekreteri ve ABD Dışişleri Bakanı'nın, Türkiye'nin Somali'nin istikrarına ve gelişmesine verdiği katkıdan övgüyle bahsettikleri kaydedildi.

    Somali Cumhurbaşkanı başsağlığı diledi

    Öte yandan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un da Davutoğlu'nu arayarak başsağlığı dilediği ve Türk büyükelçiliğine yönelik saldırıyı kınadığı ifade
    edildi.

    Gerekli soruşturmanın en kapsamlı şekilde ve Türkiye ile tam işbirliği içinde yürütüleceğini teyit eden Mahmud'un, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardım ve katkılardan ötürü minnettar olduklarını ve Somali halkının bu zor anında Türk halkıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladığı belirtildi.

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, yürüttüğü yoğun temaslar çerçevesinde, bugün AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile de görüşmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow