hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinopta köprüyü sel aldı

    Sinopta köprüyü sel aldı
    expand

    Sinop'un Ayancık ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Tarakçı köyü Gebelit Köprüsü'nün çökmesi sonucu Sinop-Ayancık karayolu ulaşıma kapandı.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

    "Başbakanlık AFAD tarafından görevlendirilen Genelkurmay Başkanlığı'ndan 1, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 olmak üzere toplam 3 adet arama - kurtarma helikopteri bölgeye sevk edilmiştir.

    Başbakanlık AFAD ayrıca Genelkurmay Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları, Sinop İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği koordinasyon sonucu aralarında suda arama - kurtarma ekibinin de bulunduğu toplamda 58 personel, deniz polisi ekipleri, 2'si paletli olmak üzere 12 araç, 3 ekskavatör, 1 sahil güvenlik botu ve Karayolları Sinop ve Ayancık Bakımevleri ekiplerini bölgeye göndermiştir.

    Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmaları Başkanlığımızın koordinasyonunda havadan ve karadan devam etmektedir."

    Balıkçı tekneleri denize sürüklendi

    Tarakçı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Öztürk ise, şiddetli yağış nedeniyle Gebelit Köprüsü'nün çöktüğünü ve yolun ulaşıma kapandığını, Gebelit Deresi yatağında bulunan kooperatife ait yaklaşık 10 balıkçı teknesinin de sel nedeniyle denize sürüklendiğini belirtti.

    Öztürk, can kaybı yaşanmadığını ancak köyde çok sayıda evi su bastığını ifade etti.

    Öte yandan jandarma, emniyet, karayolları ve AKUT ekiplerinin müdahale için hazır beklediği öğrenildi.

    Polis ekipleri, Sinop-Ayancık arası Yeniçam mevkisinde, yol çökmesi nedeniyle sürücülere geri dönmeleri uyarısında bulunuyor.

    Vali: Can kaybı yok

    Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, sağnak yağmurun özellikle Ayancık ve Erfelek İlçelerinde etkili olduğunu belirterek, bölgede incelemeler yaptı. Bölgeye bir saatte 12 kilogram yağış düştüğünü belirten Vali Köşger şunları söyledi:

    "Bu normalde bir saatte düşmesi gereken yağışın 10 katı. Ayancık- Sinop bağlantısını sağlayan Gebelik Köprüsü yıkıldı. Bağlantı normal yoldan kurulamıyor. O civardaki köylerimizle bağlantı sağlayan köprülerin yıkıldığı söyleniyor. Ekiplerimiz oralarda da çalışmalar yapıyor. Tek tesillimiz şu ana kadar can ve ciddi mal kayıbının olmaması. Karayollarımız sadece zarar gördü. Biri Genelkurmay Başkanlığı'ndan, biri Sahil Güvenlik'ten olmak üzere 2 helikopter geldi. Sadece havadan kontroller yaptılar. Genelkurmay başkanlığına ait olan helikopter geri gitti. Ancak diğeri her şeye rağmen burada hazır bulunuyor. Köyün birinde bir imam mahsur kalmıştı. Ona da karayoluyla ulaştık. Her hangi bir sıkıntısı yoktu. Gebelik balıkçı barınağındaki kayıkların bir çoğu açığa süreklenmiş. Sahil güvenlik ekipleri bu kayıkları kurtarmaya çalışıyor."







    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow