hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbuğ için tahliye talebi

    Başbuğ için tahliye talebi
    expand

    Ergenekon davasında 574 gündür tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ek beyanlarını sunarak tahliye talebinde bulundu.

    Avukat İlkay Sezer, dilekçesinde, Başbuğ'un 14 Nisan 2009'da Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmayı hatırlattı. Bu konuşmada Başbuğ'un 45 defa demokrasiye ve demokrasinin önemine değindiğine dikkat çekti.

    Dönemin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın Başbuğ'un konuşmasına ilişkin beyanlarına da dilekçede yer verildi.

    Cemil Çiçek'in "Türkiye gerçeklerini kapsayan bir konuşmaydı. Objektif bir konuşmaydı" sözleri ile Bozdağ'ın "Genelkurmay Başkanı'nın yaklaşımı demokrasiyi güçlendirici bir yaklaşım" açıklaması hatırlatıldı.

    Avukat Sezer "Açıkça görüleceği gibi iddia edilen suçun mağduru olarak gösterilen hükümeti kuran iktidar partisine mensup kişilerin sözleri müvekkilimin demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, darbelere ise ne kadar karşı olduğunu net olarak ifade etmiştir" dedi, beraat ve tahliye talep etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow