hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Aygün'den serbest bırakın çağrısı

    Hüseyin Aygünden serbest bırakın çağrısı
    expand

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Bingöl'ün Genç ilçesinde 19 Temmuz'da kaçırılan 2 işçinin serbest bırakılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryolu inşaatında çalışan 2 işçinin kaçırılmasıyla ilgili, "Örgütü, yaptığı bu yanlıştan bir an önce dönmeye, insanları serbest bırakmaya, acılı aileleriyle kavuşturmaya davet ediyorum" dedi.

    Aygün, Bingöl'de kaçırılan Ahmet Tekin ve Ertuğrul Bozkurt'un aileleriyle CHP Tunceli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bu tür olayların barış sürecine zarar verdiğini söyledi.

    Sivil insanların alıkonulmasının, dağa götürülmesinin barış sürecinin ruhuna ters olduğunu dile getiren Aygün, bu tür eylemlerin barış ideallerine de
    zarar verdiğini belirtti.

    İşçilerin ailelerinin zor durumda olduğunu vurgulayan Aygün, "Örgütü, yaptığı bu yanlıştan bir an önce dönmeye, insanları serbest bırakmaya, acılı
    aileleriyle kavuşturmaya davet ediyorum" diye konuştu.

    CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt ise kaçırılan Ahmet Tekin'in kalp hastası olduğunu ve by-pass ameliyatı geçirdiğini ifade etti.

    Kaçırılan kişilerin bir an önce salıverilmesini, hürriyetlerine ve çocuklarına kavuşmasını temenni ettiklerini dile getiren Bozkurt, "Barış diyorsak eğer, bu tür kısıtlamaların bir an önce kaldırılmasını, vatandaşın daha rahat ve huzur içinde çalışmasını diliyoruz" diye konuştu.

    Kaçırılan Ertuğrul Bozkurt'un amcası Hüseyin Bozkurt da 10 günden beri perişan halde olduklarını belirterek, "Bu insanların derhal serbest bırakılması gerekmekte. Çünkü çocukları, yakınları perişan halde. Bizler perişan olduk" dedi.

    Ahmet Tekin'in eşi Ayfer Tekin ise eşinin sağlık durumunun iyi olmadığını, serbest bırakılmasını istediklerini, çocuklarıyla perişan olduklarını söyledi.

    Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryolu inşaatında çalışan Ahmet Tekin ve Ertuğrul Bozkurt'tan 19 Temmuz'dan beri haber alınamadığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow