hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırda 3000 yaya ve 350 atlı kaçakçıya müdahale

    Sınırda 3000 yaya ve 350 atlı kaçakçıya müdahale
    expand

    Türk Silahlı Kuvvetleri Reyhanlı'ya yakın Suriye sınır bölgesinde iki gün içinde toplam sayıları 3 bine yaklaşan kaçakçı grubu uyarı ateşi ve gaz bombalarıyla dağıttı. Sabaha karşı sınıra dayanan 350 atlı kaçakçı da yine uyarı atışlarıyla engellendi.

    Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Oğulpınar Hudut Karakolu sahasında, Suriye sınırında 1500-2000 kişilik kaçakçı grubu tespit eden asker, Türkçe-Arapça yaptığı ikazlardan sonra, havaya uyarı ateşinin ardından göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

    Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada, büyük bir grubun püskürtüldüğünü açıklamıştı. Bugün yapılan yazılı açıklamada ise, saat 03.00 sıralarında, Türkiye-Suriye Hududunda 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında yeniden, yaklaşık 1500-2000 kişilik kaçakçı grup tespit edildiğini gruba yapılan ikazların ardından uyarı ateşi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunulduğunu bildirdi.

    Uyarıya rağmen yaklaştılar

    Kaçakçıların ikazlara rağmen, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam ettiğini ve kaçakçılık girişiminde bulunduğunu bildiren açıklamada, "Devriye yolunda görev yapan araçlarımıza, sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve personelimize ise sınırın Türkiye tarafındaki bir diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırıda bulunulmuştur. Tel engeline, kaçakçılık girişimleri esnasında büyük zararlar veren kaçakçı şahıslar, bölgede görev yapan unsurlarımızca engellenmeye çalışılmışlardır. Unsurlarımız tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak grubun dağılması sağlanmıştır" denildi.

    Atlı kaçakçılara da müdahale edildi

    Aynı saatlerde, bölgede kaçakçılık yapmaya çalışan 300-350 kişilik atlı gruba ise, bir zırhlı muharebe (ZMA), bir gelişmiş zırhlı personel taşıyıcı (GZPT) ve bir zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ile önleyici atışlarla müdahalede bulunulduğu belirtilen olayla ilgili olarak, Reyhanlı Kaymakamlığına, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığına ve İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verildiği ve bölgedeki birliklere takviye yapıldığı açıklandı.

    Hatay sınırında 2 ayda 24 saldırı

    Hatay'ın Suriye sınırında, Haziran ayı başından bu yana Suriye'den getirdikleri kaçak akaryakıtı Türkiye'ye geçirmek isteyen kaçakçılar, askeri birliklere 24 saldırı gerçekleştirdi. Kaçakçıların taş ve silah kullandığı saldırılara, asker de silah ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 22 Temmuz'da, Bükülmez Köyü'nden Suriye'ye geçmek isteyen bir grup kaçakçının askerle çatışması sonucu bir sivil ölmüş, yaşanan bu çatışmalarda çok sayıda asker ve sivil de yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow