hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uludere emrini verenler ifşa edilsin"

    Uludere emrini verenler ifşa edilsin
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere olayında emri verenlerin ifşa edilmesini ve yargılanmasının sağlanmasını istedi.

    Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüşmesini ve bu görüşmeye ilişkin Başbakanlıktan yapılan açıklamayı değerlendirdi.

    Görüşmenin kamuoyunda, ailelerden özür dileneceği beklentisini yarattığını, konuya ilişkin yapılan açıklamada da "yargıyı etkilemeyin" denilerek aba altından sopa gösterildiğini iddia eden Tanrıkulu, olayın tartışılmasının engellenmeye çalışılmasının kabul edilemeyeceğini savundu.

    Olayın sorumlularının ortaya çıkarılmadığı sürece AKP Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olağan şüpheli konumunda olacağını öne süren Tanrıkulu, Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, emrin Başbakan tarafından verilmediği ve operasyonu yürüten güvenlik güçlerinin en üst düzeyde hassasiyetle" hareket ettiklerinin ifade edildiğini hatırlattı. Tanrıkulu, "En üst düzey hassasiyetten herhalde insani bir hassasiyet kastedilmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Uludere olayında emri verenlerin ifşa edilmesini ve yargılanmasının sağlanmasını isteyen Tanrıkulu, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinden ve halktan özür dilenmesi gerektiğini ileri sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow