hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'daki özel hastanede yangın

    Diyarbakırdaki özel hastanede yangın
    expand

    Diyarbakır'da özel bir hastanede çıkan yangında 18 bebek ile bir hamile ve 4 yoğun bakım hastasının başka hastanelere tahliyesi yapıldı.

    Yenişehir ilçesi Ali Emiri Caddesi üzerindeki Özel Veni Vidi Hastanesi'nin kazan dairesinde çıktığı belirtilen yangında, binanın tüm katlarında etkili olan duman nedeniyle yatan hastaların tahliyesi tamamlandı.

    Hastane Müdürü Şenol Gedik, AA muhabirine yaptığı hastanede yatan tüm hastaların tahliyenin gerçekleştirildiğini söyledi.

    "Bebekler ve ameliyatlı olanlar dahil tüm hastalarımızı kazasız belasız tahliye ettik" diyen Gedik, şu an için önemli olanın hastaların durumu olduğunu belirtti.

    Gedik, hastalarda herhangi bir problem olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi: "Yangının jeneratörden çıktığı söyleniyor ama net bir şey yok. Tahliye işlemini hastalarla görüşerek yaptık. İlimizdeki özel ve devlet hastaneleri de bize yardımcı oldular. 6'sı kuvözde 18 bebek, 3 yoğun bakım hastası, by pass yapılan bir hasta öncelikle tahliye edildi. Hastanelere takviye sağlıkçı da gönderdik. Bir hamile hastamızın da yan hastanede müdahalesi yapılıyor. Allah'a şükür zehirlenen hasta yok."

    İl Sağlık Müdürü Sait Avar, hastanede yatan hasta sayısının az olduğuna dikkati çekerek, tüm hastaların sorunsuz şekilde tahliyesinin ildeki özel ve devlet hastaneleri ile Dicle Üniversitesi'ne yapıldığını, hastanede hasta kalmadığını belirtti.

    İtfaiye personeli de dumandan etkilendi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, ekiplerin müdahalesi ile yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

    Yangının hastanenin kazan dairesinde meydana geldiğini ifade eden Bilici, yoğun dumanın hastanenin tüm katlarında etkili olduğunu belirtti.  "15 araç ve 40'a yakın personelle müdahale sonucu kontrol altına alınan yangında bina içinde kalan olup olmadığını son kez kontrol ediyoruz" diyen

    Bilici, bina içinde arama çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Dumandan itfaiye ekiplerinin de etkilendiğini kaydeden Bilici, alevin çıktığı kazan dairesinde yangının kontrol altına alındığını belirtti.

     "Yatan hasta sayısının az olması şans oldu"

    Hastane doktorlarından Selim Ölçer de, elektrik kesintilerinin tüm elektronik eşyaları olduğu gibi güç kaynağını da etkilediğini savundu. İlde sık sık elektrik kesintisi yaşandığını vurgulayan Ölçer, şunları kaydetti:

    "Bu elektrik kesintilerinin haddi hesabı yok. Bu elektrik kesintilerindeki dalgalanma cihazları tahrip etti. Yangının güç kaynağından çıktığını düşünüyoruz. Dumanın yükselmesi ile yangının farkına vardık. Hastaları yangın merdiveninden tahliye ettik. Allah yüzümüze baktı ve hastalarla ilgili hiçbir problem olmadı. Bayram öncesi, ramazan ve yaz mevsimi olması nedeniyle yatan hasta sayımızın az olması bir şans oldu."
    Hastane personelinin yanı sıra ramazan dolayısıyla oruç tutan itfaiye ekiplerinin de dumandan yoğun şekilde etkilendiği görüldü.

    Polis ekiplerinin hastane önündeki güvenlik önlemi ise sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow