hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'ın kardeşi gözaltına alındı

    Öcalanın kardeşi gözaltına alındı
    expand

    Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan Şanlıurfa'da gözaltına alındı. Eski bir dava yüzünden gözaltına alındığı belirtilen Öcalan, kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

    Öcalan, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, BDP ve DTP öncülüğünde Suriyeli Kürtlere destek için düzenlenen etkinliğe giderken gözaltına alındı.

    Halfeti çıkışında gözaltına alınan Mehmet Öcalan, hakkında eski bir dava kapsamında ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Mehmet Öcalan, PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasında çatışmaların sürdüğü Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinin karşısında bulunan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde BDP Ve DTP tarafından Suriyeli Kürt'lere destek amacıyla düzenlenecek 'Rojava ile dayanışma yürüyüşü' etkinliğine katılmak için Halfeti'den yola çıktı.

    Mehmet Öcalan'ın içinde bulunduğu Sinan Karakurt yönetimindeki otomobil ilçe çıkışında uygulama noktası oluşturan polisler tarafından durduruldu.

    Yapılan kimlik kontrolünde Öcalan ve yanındaki Sinan Karakurt'un haklarında eski bir davada ifade vermedikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine Mehmet Öcalan ve Sinan Karakurt polis tarafından ifadeleri alınmak üzere Halfeti Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Öcalan, ifadesinin alınmasının ardından da savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

    Öcalan'ın serbest bırakılmasının ardından tekrar Ceylanpınar'a gitmek için yola çıktığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow