hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahin'den Kılıçdaroğlu'na ihraç çağrısı

    Şahinden Kılıçdaroğluna ihraç çağrısı
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sayın Kılıçdaroğlu, darbeye teşebbüsten dolayı hüküm giymiş olan 3 milletvekilinizi partinizden ihraç etmeniz gerekir" dedi.

    Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı'nın Öğretmenevi'nde düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Egenekon davasındaki karara değinerek, birey olarak hiçkimsenin bayramı cezaevinde geçirmesinden hoşnut olmadıklarını söyledi.

    Her toplumda bazı kurallar, müeyyideler ve cezaların bulunduğunu anlatan Şahin, birlikte yaşayabilmek ve huzur içerisinde birlikte geleceğe yürüyebilmek için bu kuralların uygulanması gerektiğini kaydetti.

    Şahin, bu dava nedeniyle çok değişik yorumların yapıldığını dile getirerek, "Karar açıklandı ama henüz karar kesinleşmiş değil. Yargıtay aşaması bittikten sonra kesinleşecek. AK Parti'nin 2010 anayasa değişikliğinde anayasaya getirmiş olduğu bireysel başvuru hakkı var. Arkasından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreçleri var" diye konuştu.

    Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu kararı "gayrimeşru" saydığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Sayın Kılıçdaroğlu'na göre Türkiye'deki yargı ikiye mi ayrılıyor? Meşru yargı organları, gayrimeşru yargı organları diye. Muhalefet partileri
    muhtemel iktidar demektir. Ana muhalefet partisi iktidara alternatif en yakın parti demektir. Ana muhalefet partisi liderinin Türkiye'deki yargı sistemiyle ilgili bu küçültücü sözleri doğrusu ona hiç yakışmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu şunun hesabını vermelidir, milletimize, milletimizden önce kendi tabanına. Siz CHP olarak bu davada yargılanan tüzel kişi misiniz ki, sanki böyle bir izlenim veren açıklamalar yapıyorsunuz. Siz taraf mısınız? Bizim kendisiyle merhabalaştığımız dostluk ilişkilerimiz olan CHP'li arkadaşlarla konuştuğumuzda
    bundan son derece üzüntü duyuyorlar."

    "3 milletvekilinizi ihraç etmeniz gerekir"

    CHP'nin Türkiye'de darbeye teşebbüs ettiği için hüküm giymiş 3 milletvekilline sahip olduğunu belirten Şahin, CHP'nin böyle bir görüntü vermesinin, CHP tabanında rahatsızlık meydana getirdiğini ifade etti.

    Şahin, Kılıçdaroğlu'nun bunun hesabını vereceği yerde ellerindeki delil durumuna göre uygulamak zorunda oldukları yasalarla karar veran yargıçları ve mahkemeleri suçladığını dile getirerek, "Önce siz aynaya bakın. Darbeye teşebbüsten hüküm giymiş üç tane milletvekilline sahipsiniz. Bunu içinize sindirebiliyor musunuz? Kendileri, 'Biz darbenin her türlüsüne karşıyız' diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, eğer darbenin her türlüsüne karşıysanız, darbeye teşebbüsten dolayı hüküm giymiş olan 3 milletvekilinizi partinizden ihraç etmeniz
    gerekir. Eğer gerçekten bu sözünüzde samimiyseniz, ihraç etmeniz gerekir."

    "CHP hep darbelere arka çıkmıştır" diyen Şahin, bu 3 milletvekilinin partisinde bulunmasının CHP'nin dolaylı olarak darbelere arka çıktığınının ıspatı olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow