hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PYD, Suriye'de özerk yönetim hazırlığında

    PYD, Suriyede özerk yönetim hazırlığında
    expand

    PYD, Suriye'de özerk yönetim için hazırlıkları sürdürüyor. PYD lideri Salih Müslim Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'de görüşmelerini sürdürürken, açıklamayı PYD'nin diğer eşbaşkanı Asya Abdullah yaptı.

    PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah Suriye'nin Kamışlı kentinde düzenlerdiği basın toplantısının detayları bir internet sitesinde yer aldı.

    Habere göre, Abdullah, özerk yönetim çalışmaları kapsamında Kürt, Arap, Süryani, Asuri ve Ermeni parti örgüt ve kurum temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını, hazırlıklarda da ikinci aşamaya geçtiklerini söyledi.

    Çalışmaların bütün kesimler tarafından imzalanmasından sonra 6 ay içerisinde seçimler yapılacağını belirtti.

    Müslim, sınır kapılarının açık tutulmasını isteyecek

    Bu arada, Türkiye'yi ikinci kez ziyaret eden Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Salih Müslim'in, insani yardım için sınır kapılarının devamlı açık tutulmasını isteyeceği bildirildi.

    Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yöneticisi ve Kürt Yüksek Konseyi (DBK) üyesi Aldar Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli temaslar için Türkiye'de bulunan Müslim'in, Türk yetkililer ile bir önceki ziyaretin devamı niteliğinde görüşmeler yaptığını söyledi.

    Görüşmelerde Suriye'deki son gelişmelerin ve insani yardım konularının ele alınacağını bildiren Aldar Halil, "Önceki ziyarette, insani yardımın ulaştırılması konusunda çalışmalar yapılmış, belli miktarda yardım götürülmüştü. Bizim isteğimiz insani yardım için kapıların tamamen ve sürekli açık bırakılmasıdır" dedi.

    Halil, Türk yetkililer ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

    PYD Başkanı Salih Müslim 23 Temmuz'da Türkiye'ye gelmiş ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow