hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya Köşkü'nde ilk 30 Ağustos...

    Çankaya Köşkünde ilk 30 Ağustos...
    expand

    30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'na ilk kez Cumhurbaşkanı Gül ev sahipliği yaptı. Köşk'teki resepsiyona muhalefet liderleri katılmadı.

    İlk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna, yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

    Çankaya Köşkü'nün de ilk kez bir açık hava resepsiyonuna sahne olduğu davet için, Köşk'ün tören alanında düzenleme yapıldı. Büyük ışık balonlarıyla çevrelenen alan spotlarla ışıklandırıldı, güllerle süslendi.

    Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanlığı forsu önündeki yerlerini alarak davetlileri karşılaması yaklaşık bir saat sürdü. Resepsiyona devlet erkanı, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon şefleri, akademisyenler ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

    Karşılamanın ardından Gül ve Hayrünnisa Gül, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bulunduğu bölüme yöneldiler. Bazı bakanlar ve bürokratların da bulunduğu masada, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve eşleri fotoğraf çektirdi. Daha sonra Gül ve Erdoğan ile eşleri, resepsiyon alanını birlikte gezerek davetlilerle sohbet etti.

    Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eşi Kamuran Özel ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldi. TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan ve eşinin de yer aldığı sohbetin konusu, açık hava resepsiyonu ve yağış ihtimali oldu.

    Hafif yağışın başlaması üzerine Başbakan Erdoğan "Rahmetten kaçılmaz" değerlendirmesinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Gül'ün "Herkese bir damla düşmüş, içeri girelim" sözleri üzerine davetliler yağış ihtimaline karşı hazır bekletilen Büyük Resepsiyon Salonu'na geçti. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bu sırada resepsiyondan ayrıldı.

    Çankaya Köşkü'ndeki Zafer Bayramı Resepsiyonu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow