hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kimyasal saldırının sorumlusu Suriye rejimidir"

    Kimyasal saldırının sorumlusu Suriye rejimidir
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Guta'daki kimyasal saldırının sorumlusunun Suriye rejimi olduğunu belirterek "Bizim açımızdan şüphe yok" dedi.

    Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

    Suriye'deki kimyasal saldırının ayrıntılarıyla ilgili soruları yanıtlayan Davutoğlu, ''Bizim açımızdan ki bu tamamen milli istihbari bilgilerimiz ve kendi milli uzmanlarımızın değerlendirmeleridir, bu konuda atım vasıtaları ve atım mekanlarıyla bölgeler arasında açılar izler açısından bakıldığında şüphe bırakmayacak şekilde rejimin sorumluluğu'' dedi.   

    Davutoğlu, kimyasal saldırının rejimin bizzat düzenli ordu birlikleri tarafından mı, yoksa rejim kontrolündeki şebbialar tarafından mı yapıldığının ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirterek, "Nihayetinde böyle bir vurgu söz konusu. Tamamıyla milli istihbari değerlendirmelerimizdir. Diğer istihbarat birimleriyle yapılan temaslarda da genel olarak bu konuda mutabakat olduğu görülüyor. Bundan sonra uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

    Kimyasal bir saldırının söz konusu olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

    ''Gerek görgü şahitleri, gerekse alandan gelen görüntüler, gerekse oradaki sağlık kurumları temsilcilerinden aldığımız bilgiler çok açık bir şekilde semptomlardan vefat edenlerin hiçbir yara ve kan izi olmadan doğrudan boğulma ve gaz etkisiyle vefat ettiklerini, yaralı olanlarda açık bir kimyasal saldırıya işaret ettiğini ortaya koyuyor.''
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow