hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ODTÜ'den açıklama

    ODTÜden açıklama
    expand

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere saldırı iddialarına ilişkin, bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. ODTÜ yönetiminden de olayın ayrıntılı olarak incelendiği bildirildi.

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) öğrenci kayıtları sırasında başörtülü öğrencilere sözlü saldırıda bulunulduğu iddiasına ilişkin üniversite yönetiminden ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'dan açıklama geldi.

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin, üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Çetinsaya, yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ'de dün yaşanan olayla ilgili yaşadığı hayret ve üzüntüyü dile getirdi. Üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Çetinsaya, "başörtüsü taktığı için baskı gören öğrencilerin olduğu bir utanç tablosunu Türkiye'nin bir daha yaşamayacağını" söyledi.

    Çetinsaya, dün yaşanan olayın öğrenciler arasında bir çatışma ya da gerginlik olarak nitelenemeyeceğini, yapılanın doğrudan bir taciz ve öğrenim hakkına saldırı anlamına geldiğini ifade ederek, ODTÜ yönetiminin bu konuda derhal soruşturma açmasını beklediklerini kaydetti.

    "Gerekli yasal müdahale yapılacak"

    Türkiye'nin yeniden öğrenci olayları ile istikrarsızlaştırılamayacağını, artık eski Türkiye'de yaşanmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade eden Çetinsaya, üniversitelerde şiddete başvurmamak, temel insan hak ve özgürlüklerine saldırmamak ve ayrımcılık yapmamak kaydıyla her türlü görüşün özgürce ifade edilebileceğini ileri sürdü.

    Çetinsaya, şiddete ortam hazırlayan, temel insan hak ve özgürlüklerine saldıran, tacizkar ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, bu konuda gerekli yasal müdahalelerin yapılacağını vurguladı. Ayrıca büyüyen, gelişen ve dünyayla rekabet etmeye başlayan Türkiye üniversitelerinin tam da açılış haftasında bu şekilde gündeme gelmesini ise ayrıca üzüntüyle karşıladığını belirten Çetinsaya, Türkiye'nin ve üniversitelerin hoşgörü kültürünü teşvik ettiği, farklılıkları zenginliğe dönüştürebildiği oranda dünyadaki konumlarını daha güçlendirebileceğini ifade etti.

    ODTÜ'den açıklama

    Daha sonra ODTÜ rektörlüğünden de olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Olay, kayıtların yapıldığını binanın dışında bekleyenler arasında yaşanmıştır. Konu üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow