hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ODTÜ'nün ağaçlarını savunanlara sert müdahale

    ODTÜnün ağaçlarını savunanlara sert müdahale
    expand

    ODTÜ kampüsünden geçecek yol nedeniyle ağaçların kesilecek olmasına dönük protestolar Ankara'da gece boyunca sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Bulvarı'nın devamı olacak ve ODTÜ arazisinin doğu sınır bölgesinden geçecek yol nedeniyle ağaçların sökülmesine karşı çıkanlara polisin müdahalesi protestolara neden oldu.

    ODTÜ arazisinde ağaçların sökülmesine engel olmak isteyenler kampüsün 100. Yıl girişinde protestoda bulundu. Polisin TOMA, hafif zırhlı araçlar, biber gazı ve gaz bombasıyla ile müdahalede bulunmasıyla, protesto büyüdü.

    Bazı protestocular da AK Parti Genel Merkezine yürümek istedi.

    Protestocular, ağaçların sökülmek istendiği alanda çalışan hafriyat kamyonlarını da engelledi.

    Polisin müdahalesi sırasında fotomuhabiri Rıza Özel, başına isabet eden gaz bombası kapsülü ile yaralandı. Protestolar sırasında yaralananlar oldu.

    İşçilerin yıkım çalışmalarını tamamlamasının ardından, polis ekipleri bölgeden çekildi.

    ODTÜ kampüsündeki ağaçların sökülmesine engel olmak isteyen protestocu öğrenciler ve bölge halkının bekleyişi ise sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ODTÜ'deki kampüsündeki ağaçlık alanı yok edecek yol inşaatına dönük protestolara İstanbul ve İzmir'de de destek eylemleri yapıldı.

    Kadıköy'de destek eylemi

    Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem Mahallesi bölgesinden geçirmek istediği otoyol projesine karşı başlayan eylemlerden sonra, Kadıköy'de de toplananlar protestoda bulundu.  Sosyal medyadan yapılan çağrılarla saat 21.30 sıralarında toplanan yaklaşık 500 kişi, Altıyol Boğa Heykeli'nin önünde toplandı. "Diren ODTÜ Kadıköy Seninle" yazılı pankart taşıyan protestocular, Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy Çarşı'ya yürüdü.

    "ODTÜ diren", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Her yer Taksim Her yer Direniş" sloganları atanlar, daha sonra tekrar Altıyol'a gelerek oturma eylemi yaptı. Altıyol'dan Kadıköy İskelesi'ne inen yol ise trafiğe kapandı. Otobüs yolcuları Altıyol'da inip yaya olarak devam etti. Protesto yaklaşık 3 saat sürdü.

    Gezi Parkı kapatıldı  

    ODTÜ'de yol inşaatına karşı süren protestoya sosyal medya üzerinden yapılan destek çağrısı nedeniyle polis, İstanbul'da Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı kapattı. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı girişinde bulunan polisler, TOMA ve akreplerle meydanda ve caddelerde saat 02.00'ye kadar "önlem" aldı.

    ODTÜ'ye İzmirden destek

    Ankara'da yaşananlar İzmir'de de protesto edildi. Gündoğdu İskele Forumu adı altında toplanan destek eylemcileri, otoyol projesi kapsamında ağaçların kesilmesine engel olmak isteyenlere destek gösterisinde bulundu ve polis müdahalesini protesto etti. Yaklaşık 200 kişilik grup saat 20.30 sıralarında Gündoğdu Meydanı'nda toplanarak Kıbrıs Şehitleri'ne yürüdü. Destek eylemcileri, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "İzmir uyuma ODTÜ'ye sahip çık", "Diren ODTÜ İzmir seninle", "Hükümet istifa", "Diktatör Tayyip Halka Hesap Verecek", "ODTÜ'den Geçecek Tek Yol, Devrim" sloganları atarak yürüdü. Protestocular, Cumhuriyet Bulvarı'nda oturma eylemi yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow