hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ODTÜ'den geçecek yol mahkemede

    ODTÜden geçecek yol mahkemede
    expand

    ODTÜ arazisinden geçmesi planlanan yolla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesine dava açıldı.

    Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Sedat Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ arazisinden geçirmeyi planladığı yolla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara İdare Mahkemesine dava açtı.

    Dava dilekçesinde, bugün dünyanın tüm çağdaş kentlerinde trafik düzenlemelerinin, insan merkezli yapıldığı, doğal yapının korunduğu, taşıt trafiğinin yer altına alınarak bulvar ve meydanların insanlara tahsis edildiği kaydedildi.

    Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlayacak ve ODTÜ arazisinden geçirilecek yolun 1. derece doğal sit alanını kapsadığı ifade edilen dilekçede, kültür ve tabiat varlıkları ile doğal sit alanlarının korunmasının hem uluslararası sözleşmeler, hem de 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile güvenceye alındığı belirtildi.

    Dava konusu idari işlemin Anayasa ve yasalara aykırı olduğu savunulan dilekçede, yol çalışması yapılması, şantiye kurulması ve ağaçların sökülmesi uygulamalarının yürütülmesinin durdurulması ve yapılan yargılama sonucunda iptaline karar verilmesi talep edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow