hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2013-2014 eğitim ve öğretim yılı başladı

    2013-2014 eğitim ve öğretim yılı başladı
    expand

    2013-2014 eğitim öğretim yılı bugün başladı. İlk ders zili bugün çalarken öğrenciler ilk gün okula velileriyle birlikte geldi.

    2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çaldı. Anadolu yakasında Maltepe'deki Orhangazi Ortaokulunda ilk günün heyecanı ve telaşı vardı. Okula velileriyle birlikte gelen öğrenciler çok heyecanlı olduklarını söyledi. Niğde'den İstanbul'a taşınan bir ailenin çocuğu da "Çok heyecanlıyım, Niğde'den buraya taşındık yeni arkadaşlarım olacak" diye konuştu. Yeni ders yılı ilk zilin çalmasıyla resmen başladı.

    Heyecanın yaşandığı bir diğer okul da Bahçelievler Şirintepe Ortaokulu'ydu. Sabah erken saatlerde aileleriyle birlikte okula gelen öğrenciler düzenlenen programın ardından dersbaşı yaptı.

    Daha çok forma tercih ediliyor

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, yeni Eğitim ve Öğretim yılının resmi açılış töreninin yapıldığı Bahçelievler Yayla İlköğretim Okulu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Sınıfları gezen ve öğrencilerle ilgilenen Yıldız, " Eğitim ve öğretim yılımızın başından sonuna kazasız geçmesini diliyorum"dedi. Kıyafet kosunda tercihin velilere bırakıldığını hatırlatan Yıldız, " Formaları tercih eden, serbest bırakan okullarımız da olacak. 5 bin 205 okulumuzun ne kadarının forma tercih ettiğini ne kadarının serbest bıraktığını henüz bilmiyoruz. Velilerimizin tercihleri doğrultusunda okullarımız tercih yapıyorlar. Daha çok forma tercih ediliyor gibi gözüküyor"diye konuştu.

    SBS'deki değişiklik

    SBS ile ilgili değişen sistem hakkında bilgi veren Yıldız İlköğretim sekizinci sınıf öğrencilerinin belirlenen temel 6 dersten iki dönem yazılı sınav olacağını bu yazılı sınavlardan birinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın göndereceği sorulardan yapılacağını söyledi. Yıldız, " Belirlenen 6 dersten birinci ve ikinci dönem 12 sınav yapılacak. Ağırlıklı ortalama alındıktan sonra bundan sonra gidecekleri okula yerleştirme ona göre yapılacak" dedi.

    Okul servis fiyatları

    Okul servis fiyatları konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın aldığı kararın henüz kendilerine ulaşmadığını söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, " İBB'nin aldığı bir karar var. Henüz okullara ulaşmadı. Henüz uygulanmıyor. Onu daha sonra değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow