hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Uyarılara kulak asmayınca..."

    Erdoğan: Uyarılara kulak asmayınca...
    expand

    Başbakan Erdoğan, düşürülen Suriye helikopteri için "Uyarılara kulak asmayınca kurallar işletildi ve silahlar kuvvetler tarafından gereği yapıldı, olay budur" dedi.

    Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

    "Suriye'nin dün düşürülen helikopterinin tespit edilmesi ve vurulması sürecinden siyasi otoritenin haberi olup olmadığı" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: "Biz silahlı kuvvetlerimize belli alanlarda, belli yerlerde yetki veririz, yetkilendiririz. Bildiğiniz gibi Suriye konusunda özellikle angajman kurallarına yönelik yetkilenmeyi yaptık bundan birkaç ay önceydi benim de bu konuya yönelik açıklamalarım vardı. 'Eğer sınır ihlalleri olacak olursa angajman kuralları işletilir, bunun bilinmesini isteriz' diye bunu defatle açıkladık. Bu olayda da 2 kilometre kadar bir sınır ihlali söz konusu ve bu sınır ihlali
    sebebiyle de 14.25 gibiydi, bu saatte uyarılara da kulak asmayınca bu defa kurallar işletilmiştir ve silahlı kuvvetlerimiz tarafından da orada gereği yapılmıştır, olay budur."

    "ABD ve Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silahları tasfiye planının Türkiye'nin bundan sonraki pozisyonunu nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine ise Erdoğan, burada ısrarla bir konu üzerinde durmak istediğini, çok ciddi bir dezenformasyonla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

    Demokratikleşme paketi

    Demokratikleşme paketiyle ilgili soruya karşılık Başbakan Erdoğan, "Bugün çalışmamızın ilk etabını tamamladık ve şu anda görevlendirmeleri yapmak suretiyle arkadaşlarımız redaksiyonlarını yapacaklar ve ay sonuna kadar ben de sadece demokratikleşme paketine yönelik bir basın toplantısıyla bunu açıklayacağım" dedi.

    Paketin içeriğine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, paketle ilgili her şeyin, açıklandığında görüleceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow