hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ricciardone'den Türkiye'ye destek

    Ricciardoneden Türkiyeye destek
    expand

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Suriye helikopterinin düşürülmesi konusunda "Türkiye meşru müdafaa hakkını kullandı" dedi.

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, sınır ihlali yapan Suriye helipkoterinin Türkiye tarafından düşürülmesini değerlendirerek, "Angajman kuralları açıktı, Türkiye meşru müdafaa hakkını kullandı" dedi.

    TEPAV'da "Transanlantik Trendleri 2013" programına katılan Ricciardone, burada yaptığı konuşmada, bir soru üzerine, sınır ihlali yapan Suriye helipkoterinin Türkiye tarafından düşürülmesine değindi.

    Ricciardone, "Angajman kuralları açıktı, Türkiye meşru müdafaa hakkını kullandı" dedi.

    Gezi Parkı odaklı gelişmelerin hatırlatılması üzerine ise Ricciardone, "Türk demokrasisini tehlikede görmüyorum" ifadelerini kullandı.

    Programdaki konuşmacılardan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert ise "Transatlantik Trendleri" konulu sunum hakkında yaptığı değerlendirmede, Türk insanının yüzde 38'nin Türkiye'nin uluslararası arenada kendi kararlarını alarak bağımsız hareket etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğine işaret ederek, "Yüzde 21 ise Türkiye'nin AB ile işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirtiyor. Bu da dikkat edilmesi gereken bir nokta" dedi.

    AB'nin, Türkiye'nin insani yardım alanında önemli bir rol oynadığının farkında olduğunu belirten Ripert, Birliğin bu konuda Türkiye'ye finansal destek sağladığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow