hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin'deki silahlı saldırıyla ilgili 4 gözaltı

    Mardindeki silahlı saldırıyla ilgili 4 gözaltı
    expand

    Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, cezaevi önünde 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

    Başsavcı Dündar yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

    "19/09/2013 tarihinde, Mardin Cezaevi önünde, yapılan silahlı saldırı sonucunda, Ayşe Sürer(38), Süleyman Fırat Sürer(4), Emine İpek(27), Nizamettin İpek(7) ve Narin İpek(10) isimli kişiler olay yerinde öldürülmüştür. Ölen kişilerin, cezaevine, tutuklu yakınlarını ziyaret amacıyla geldikleri anlaşılmıştır.

    Yapılan soruşturmada olayı gerçekleştiren kişilerin birden fazla oldukları ve kısa namlulu silah kullandıkları, ancak başlarına kar maskesi veya herhangi bir kamuflaj giysisi takmadıkları tespit edilmiştir.

    Saldırı olayının, daha önceki olaylarla bağlantılı olarak iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Cezaevi güvenlik kameraları başta olmak üzere ilimizde bulunan tüm güvenlik kameralarının incelenmesine devam edilmektedir.

    Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla dört kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir."

    Cenazeler toprağa verildi

    Bu arada, saldırıda ölen 2 anne ve 3 çocuk Diyarbakır'da toprağa verildi.

    Ölen çocukların Mardin Cezaevi'nde tutuklu bulunan babaları ise, izin verilmediğinden cenazeye katılamadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow