hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'tan olaylı derbi yorumu

    Arınçtan olaylı derbi yorumu
    expand

    Başbakan yardımcısı Bülent Arınç olaylı derbiyle ilgili olarak, "3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Dünya Vakıflar Konferansı"nın açılışına katıldı. Arınç, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylarla ilgili soruya,  "Bundan büyük bir üzüntü duyuyorum. Akşam maçı Ankara'dan izleyen bir arkadaşınız olarak, yaşanan bu çirkinliklerin beni çok üzdüğünü ifade etmek isterim" dedi.

    Arınç," Bu olaydan dolayı bugün bazı açıklamalar yapılacak, belki bazı kararlar da alınacak. Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi. Bu olay sadece Türkiye'de spora olan ilgiyi veya karşılaşmalarda taraftar kitlesininin masum duygularını köreltmenin ötesinde, dünyaya karşı da itibarımızı fevkalade zedelemiştir. Sportif müsabakalarda hiç arzu edilmeyen bu holigan görüntüleri, maalesef hepimizi fevkalade üzmüştür. İki kulübün de bu işte bir dahli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Onlara böyle bir yakıştırmayı hiç kimse yapamaz. Orada 80 bine yakın bir taraftar kitlesi, seyirci kitlesi var. Bunların yüzde 90-95'ini, bu işlerle hiçbir ilgisi olmayan tertemiz bir kitle olarak selamlamak istiyorum" diye konuştu.

    "Bunların sızmalarına gözler kapanmış"

    "Fakat görünüyor ki, 3-5 bin kişi böylesine bir taşkınlık yapmak için, böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış veya bunların sızmalarına gözler kapanmış"  diyen Bülent Arınç, "Dolayısıyla kapasiteden fazla seyirci alındığına göre, bunların biletlerinin nasıl temin edildiği, içeriye nasıl girdiği, son dakikada böyle bir eylemi nasıl yaptıkları konusunun yargı yoluyla mutlaka takip edilmesi lazım. Bir kulüp bir ceza alacaktır, kararlar alınmış olacaktır ama yaşanmış olan olaylar fevkalade üzüntü vericidir, çirkindir. Artık statlarımızda bu tür olayların yaşanmaması ve bu tür olaylara yol açmaması için gereken tedbirler, hatta radikal tedbirler mutlaka alınmalı ve uygulanmalıdır. Hiç kimse bir mazeret olarak hakemin hatalarını saymaya kalkmasın veya bir futbolcunun özellikle Melo'nun taraftarları tahrik eden davranışından yola çıkarak, bu eylemlere hak verdirmesin. Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez. Bu çirkinliğin sorumluları bulunmalı, bunlar temizlenmeli, futbol müsabakalarına bir daha giremeyecek bir noktaya gelmelidir. Sporu özellikle futbolu, taraftarları anlayışla karşılıyorum. Fakat bu görüntüler Türkiyemiz'i rezil etmekle kalmıyor, bütün dünyaya karşı da mahcup ediyor ve üzüyor. Bu olayın hiç yaşanmayacağını ümit ediyorum. Gereken tedbirler mutlaka alınmalıdır" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow