hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan beğenmedi, cami değişiyor

    Başbakan beğenmedi, cami değişiyor
    expand

    Malatya'da yapılması planlanan camiyle ilgili kendisine bilgi verilen Başbakan Erdoğan'ın projeyi beğenmediğini belirtmesi üzerine, projede revizyona gidilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

    Caminin yapımını üstlenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Malatya programı kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğini anımsatarak, burada bir kişinin, "Malatya mitingini gerçekleştireceğiniz alanda bir hayırsever tarafından cami yaptırılacak. Eğer cami yapılırsa o alan daralacak. O caminin oraya yapılmasına müsaade etmeyin" talebini ilettiğini söyledi.

    Bu cami projesi üzerinde 2 yıldır çalıştıklarını belirten Kavuk, "Projemiz hazır. Yeni Belediye Hizmet Binasının yan tarafındaki alanın Çevre Yolu'na bakan bölümünde inşa edilecek. Bu alanın bir bölümü Malatya Belediyesi'ne, bir bölümü de Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait. Böyle bir camiye Malatya'nın ihtiyacı var. Bu, yıllardır söyleniyordu. İl müftülerimizle sohbetlerimizde her zaman bu yönde talep geliyordu. O günün şartları müsait değildi. Bugün böyle şartlar doğunca biz de böyle bir caminin yapımına taraf olduk. Nasipse ön hazırlıklarını yaptık. Proje ihalelerini yaptık" diye konuştu.

    Caminin Başbakan Erdoğan'ın gelişiyle yeniden gündeme geldiğini dile getiren Kavuk, şöyle devam etti:

    "Başbakanımız, 'yer hususunda bir şey diyemem, inceleyeceğim ama cami deyince ben bir şey diyemem, ayaklarım yerden kesilir. Miting alanına gideceğim, orada da görmüş olacağım' dedi. Aynı gün akşam yemekte tekrar bizden bilgi istedi. Bilgi ilettik. Yer üzerinde bir muhalefeti olmadı. Biz sözlerinden, 'Malatya adına, olması iyi olur. Zaten merkezde cami olması lazım' manasını anladık. Sadece mimaride bazı önerileri oldu. Allah nasip ederse yeniden çizimlerle farklı bir konseptle bir sunumu sayın Başbakanımızdan bir randevu alarak kendisine arz edeceğiz. Başbakanımızın projeyi değerlendirmeye alması bizi mutlu ediyor. Belki bilmediklerimiz olabilir."

    10 bin kişilik cami

    Mehmet Kavuk, mevcut projede caminin 6 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edileceğini, kapalı alanının 4 bin metrekare olacağını dile getirerek, "Bin 100 küsur kişi kadın mahfili var. Kadınlar abdest alma yerlerinden camiye asansörle çıkacak. Engelliler ve yaşlılar için camiye uygun rampa ve yollar yapıldı. Başbakanının değerlendirmesini dikkate alarak daha güzel bir şey olması için uğraşacağız" ifadelerini kullandı.

    Caminin 10 milyon dolara mal olacağına yönelik haberlere değinen Kavuk, "Parasını deşifre etmek beni mutlu etmiyor ancak cami, kubbesine yerleştirilecek güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini üretecek. Isısı yaz kış 16 derece olacak, yerden ısıtmalı olacak. Başbakanın eleştirisini de öne alacağız. Bu işi de uğraşıp iyi niyetle sonuca götürmek istiyoruz" dedi.

    Kavuk, caminin kapalı alanında 6 bin, avlusunda da 4 bin kişinin namazlarını eda edebileceğini belirterek, "Öneri yine manendir, bilerektir. Onu da değerlendireceğiz. Tabii memleketimizin Başbakanı. Bu kadar, memlekete emeği var. Önerileri dinlemek, değerlendirmek, anlaşmak bizi mutlu eder" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow