hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye sınırında kaçakçı geriliminde ölüm

    Suriye sınırında kaçakçı geriliminde ölüm
    expand

    Hatay Valiliği, Suriye sınırında görevli askerler ile kaçakçı bir grup arasında çıkan arbedede 1 kişinin öldüğünü bildirdi.

    Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 16.30 sıralarında güvenlik güçlerinin Reyhanlı ilçesindeki Beşaslan köyü yakınında 240 ve 241 nolu sınır taşları arasında 25 kişilik bir grubun kaçakçılık amacı ile sınırı ihlal etmeye çalıştığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Elde edilen ilk bilgilere göre, sınırda görevli askerlerin 'dur' ihtarına ve uyarı amacı ile havaya ateş açmasına rağmen grubun yanlarında bulunan akaryakıt bidonlarını sınırın Türkiye tarafına atmayı sürdürmesi üzerine sınırda görevli askerler duruma müdahale etmek mecburiyetinde kalmıştır. Sınırda görevli askerlerin müdahalesine grubun karşılık vermesi üzerine arbede yaşanmış, çıkan arbedede Beşaslan köyünden İbrahim Ersöz (40) havaya ateş açan bir görevlinin silahından çıkan mermi ile yaralanmıştır. Yaralanan vatandaşımız olay yerinde bulunan bir askeri araçla Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir."

    Konunun adli makamlara intikal ettirildiği, olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

    Bu arada, hayatını kaybeden kişinin yakınları Reyhanlı Devlet Hastanesine gelerek hastanenin camlarını kırdı.

    Polis ekipleri ise hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow