hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çete mahalleye saldırdı: 1 ölü

    Çete mahalleye saldırdı: 1 ölü
    expand

    İstanbul, Maltepe Gülsuyu Mahahallesi'nde yine silahlı saldırı meydana geldi. Uyuşturucu çetelerine yönelik protesto eylemi yapan bir gruba ateş açıldı. 1 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 4 kişi de yaralandı.

    Maltepe’de son günlerde mahalleli ve uyuşturucu çeteleri arasında yaşanan çatışmalar dün de devam etti. Protestocu grubun üzerine silahla eteş açılması sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi,  2’si ağır 4 kişi de yaralandı.

    Saldırı sonrasında mahalle halkı olayı protesto etmek için sokağa dökülürken, bir grup mahallelinin de silahlarla nöbet tutmaya başladığı iddia edildi.

    Dün akşam 20.00 sıralarında uyuşturucu çetelerini protesto eden gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş yaralandı. Başından silahla vurulduğu iddia edilen Hasan Ferit Gedik, Gökhan Aktaş, Semiha Ateş ve Yalçın İleri Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

    Gedik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hasan Ferit Gedik'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Diğer yaralılardan Kıyak, Ferit ve Aktaş’ın da durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

    Gece geç saatlere kadar süren olaylarda Gülsuyu Mahallesi, Anıt Meydanı ve Mesut Caddesi üzerinde sokağa çıkan grup, 'Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız' yazılı pankart açıp sloganlar attı.

    Öte yandan hastanede yaralı yakınları ile görevliler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Yaralıların başka hastanelere sevk edildiği sırada yaşanan gerginlik, güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile sona erdi.

    İstanbul'da şafak operasyonu

    İstanbul'da polis, çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenliyor.

    Şafak vakti düzenlenen helikopter destekli operasyona özel harekat polisleri ile çevik kuvvet polisleri de katıldı. Polis ekipleri Maltepe Esentepe polis merkezi önünde toplandıktan, operasyon yapılacak adreslere hareket etti. Kartal ve Maltepe Gülsuyu'nda da bazı adreslere baskın düzenlendi.

    17 kişi gözaltında

    Gülsuyu Mahallesi'nde dün meydana gelen olayın ardından polis sabah saatlerinde mahallede operasyon başlattı. Yapılanj operasyonda şuana kadar 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapan polis ekipleri, 12 tabanca ele geçirdi.

    Olayla ilgili soruşturmanın ve gözaltındaki şühhelilerin sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.

    Öldürülen genç yarın toprağa verilecek

     Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik (18)'in cenazesi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.


    Hayatını kaybeden Gedik'in cenazesi, Boğaziçi Cem Evi Hizmet Aracı'na konulurken, acılı anne Nuray Gedik de cenaze aracına bindi. Nuray Gedik gazetecilerin soruları üzerine, Hasan Ferit Gedik'in ilk oğlu olduğunu ve eşinin de cezaevinde olduğunu söyledi. Daha sonra araca binen Nuray Gedik, "Yavrum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

    Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen bir grup da, "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür" şeklinde slogan attı. Yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Armutlu Cemevi'ne götürülen Hasan Ferit Gedik'in yarın İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.






    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow