hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM önünde "Mustafa Balbay" eylemi

    TBMM önünde Mustafa Balbay eylemi
    expand

    "Balbay'a Özgürlük Girişimi", Sincan Cezaevi'nde tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tutukluluğunu protesto etti.

    Meclis'in yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen protestoda konuşan "Balbay'a Özgürlük Girişimi" İzmir Sorumlusu Gürol Saygı, 7 milletvekilinin hala tutuklu olduğunu söyledi.

    Saygı, TBMM Başkanı'nın tutuklu milletvekileri konusunda sorumluluktan kaçtığını, haklarında kesin hüküm olmayan herkesin görevini yapması gerektiğini ileri sürdü.

    Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay ise eşinin 5 yıla yakın bir süredir tutuklu olduğunu belirterek, "Bu dönem, Türk demokrasininin en utanç verici dönemidir" iddiasında bulundu. Balbay, tutuktlu milletvekillerinin bir an önce Meclis'e dönmesini istedi.

    CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de "7 milletvekilinin olmadığı bu yasama dönemi eksiktir, özürlüdür" dedi.

    Mustafa Balbay'la birlikte İzmir'de 600 bin seçmenin oyunu aldıklarını belirten Yüksel, "Balbay ile birlikte 8 metrekarelik hücresinde 600 bin İzmirli ve oyu tutukludur" diye konuştu.

    Protesto gösterisine, yaklaşık 20 CHP'li milletvekili ile Ankara Cumhuriyet Okurları (CUMOK) temsilcileri katıldı.

    Öğrenci andını okuyan göstericiler, "Vekilimizi Meclis'te görmek istiyoruz" pankartı açtı, "Balbay nerede biz oradayız" sloganı attı. Bazı eylemciler de dudaklarının kenarlarını bantladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow