hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'çiyi öldüren polise müebbet

    MİTçiyi öldüren polise müebbet
    expand

    Ankara'da bir MİT mensubunu öldürmekten yargılanan polis memuruna "tasarlayarak kasten öldürme suçundan müebbet hapis" cezası verildi.

    Geçen yıl 10 Ekim'de MİT mensubu İsmet Cesur'u öldürdüğü iddia edilen polis memuru Nafi İspir, "tasarlayarak kasten öldürme suçundan müebbet hapis" ile cezalandırıldı.

    Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Nafi İspir, maktulün eşi Songül Cesur ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Nafi İspir'in eşi Nurgül İspir ise duruşmaya katılmadı.

    Duruşmada, savcının, "tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması" mütalaasına karşı savunma yapan Nafi İspir'i avukatı Mehmet Kaya Batı, mütalaayı reddederek müvekkilinin olayı tasarlamadığını, spontane geliştiğini öne sürdü.

    Son sözü sorulan sanık Nafi İspir, "Maktulü tasarlayarak öldürmedim. Eğer tasarlasaydım eve ya da kuytu bir yere çağırır eylemi orada gerçekleştirirdim. 20 yıllık polis memuruyum, sebepsiz yere bir insanı neden öldüreyim? Aklı başında bir insanım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

    Nurgül İspir'in avukatı Süleyman Zeynel Topçu da müvekkilinin beraatini talep etti.

    Verilen aranın ardından mahkeme kararı açıkladı.

    Nuri İspir'i, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet" ile cezanlandırılmasına karar veren mahkeme, iyi hal indirimi uygulayarak bunu "müebbet hapse" çevirdi.

    Mahkeme, ayrıca Nurgül İspir'in de beraatine karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow