hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ağar yeniden hapse girecek

    Mehmet Ağar yeniden hapse girecek
    expand

    Susurluk Davası'nda 1 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Mehmet Ağar, hakkında Abdülmecit Baskın'ın öldürülmesine ilişkin dava açıldığı için denetimli serbestlik hakkını kaybetti. Ağar, yeniden cezaevine girecek.

    Faili meçhul cinayetler soruşturması sonunda hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianame, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, denetimli serbestlik hakkını kaybetmesine neden oldu.

    Ağar, 1993 yılında Altındağ Nüfus Müdürü Macit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamenin bir numaralı şüphelisi. Ankara. 13 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Ağar ile birlikte eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin ve 10 özel harekat polisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

    Mehmet Ağar, çete yöneticisi olmakla suçlandığı Susurluk davasında 5 yıl hapis cezası almıştı. Cezaevinde yatarken yürürlüğe giren 3. Yargı Paketinin getirdiği yeni düzenlemeyle de denetimli serbestlikten faydalanarak 1 yıl 4 gün hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti.

    Fakat Macit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada şüpheli olarak yer alması, Ağar'ın denetimli serbestlik hakkını ortadan kaldırdı. Çünkü yasaya göre, denetimli serbestlikten faydalanmaya başlamadan önce işlendiği iddia olunan ve ceza üst sınırı 7 yıldan fazla olan başka bir suçtan iddianame hazırlanırsa, kişi denetimli serbestlik hakkını kaybediyor.

    Ankara Başsavcılığı, Ağar Muğla'daki cezaevinde yattığı için Muğla Başsavcılığından, denetimli serbestlik uygulamasının kaldırılmasını talep etti ve Muğla İnfaz Hakimliği de kaldırdı.

    Bu kararın Ağar'a tebliğ edilmesinin ardından Mehmet Ağar cezaevine dönmek zorunda kalacak.

    Ağar, "cezaevine geri dön" kararına uymazsa hakkında yakalama kararı çıkartılacak.

    Aynı durum, soruşturmanın diğer şüphelileri arasında bulunan Özel Harekatçı Polisler için de geçerli olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow