hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Abdullah Cömert'i öldüren gaz fişeğiymiş

    Abdullah Cömerti öldüren gaz fişeğiymiş
    expand

    Adli Tıp Kurumu, Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in, başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle öldüğünü tespit etti.

    Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı inceleme tamamlandı. Abdullah Cömert'in ölümüne, başına isabet eden gaz fişeğinin neden olduğu belirlendi.

    Radikal muhabiri İsmail Saymaz'ın haberine göre raporda, Abdullah Cömert'in kafasında oluşan yaraların büyüklüğü ve özellikleri sıralandı, vücudun başka bir yerinde herhangi bir benzeri yara görülmediği belirtildi.

    Jandarma raporuna da yer verilen incelemede, "Kişinin kafasına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanması ile ölümü arasında bağ vardır" saptamasında bulunuldu.

    Öte yandan, olaylar sırasında bölgede gaz bombası atan polislerin şüpheli değil, tanık olarak dinlendikleri ortaya çıktı. Polis memurları ifadelerinde gaz kapsüllerini kontrollü olarak, grubun arka tarafına gelecek şekilde attıklarını iddia etti.

    Erdoğan'a dava açacağız

    Adli Tıp Kurumu'nun raporlarının kendilerine ulaştığını belirten Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert, katillerin belli olduğunu ancak bu durumun Adli Tıp Kurumu raporuyla kesinleştiğini söyledi. Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Müdahale emrini ben verdim" açıklamasını da hatırlatan Zafer Cömert, "Savcıları göreve davet ediyorum. Sorumlular hakkında bir an önce gerekeni yapsınlar. 'Polislere müdahale emrini ben verdim' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da dava açacağız" dedi.

    Kardeşini öldüren polislerin derhal yargı karşısına çıkartılmasını isteyen Zafer Cömert, raporda tüm ayrıntıların net olarak yer aldığını kaydetti.

    Adalet Bakanından açıklama

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Can Cömert'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili "Bugün basında adli tıp raporu yer almış. Soruşturmanın ne kadar hassasiyetle yürütüldüğünün bir işaretidir. İlk günden aynı şeyi söylemiştik, hassas bir soruşturma süreci işliyor. Bununla birlikte adli açıdan savcılık takip ediyor. İdari açıdan da İçişleri Bakanlığımız bir mülkiye müfettişiyle bu olaya özgü incelemeyi derinleştirdi. Temenni ediyorum ki en kısa süre içerisinde tüm boyutlarıyla da açığa çıkacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow