hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terhis bekleyen asker bayramı evde geçirebilir

    Terhis bekleyen asker bayramı evde geçirebilir
    expand

    Hükümet ve Genelkurmay mutabakata vardı, askerlik süresi 15 aydan 12 aya indiriliyor. Yasal düzenleme yerine, askerlik yasasındaki yetkisini kullanmaya hazırlanan hükümetin birkaç güne kadar Bakanlar Kurulu kararını vermesi bekleniyor. Karar çıkarsa, terhis bekleyen Mehmetçik bayramı evde geçirecek.

    Askerlik süresi 15 aydan, 12 aya indiriliyor. Genelkurmay Başkanlığı ile hükümet mutabakata vardı. Sıra hükümetin yapacağı düzenlemede.

    Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre, süre indiriminde izlenecek yol da belirlendi. Askerlik süreninin 12 aya düşürülmesi için yeni bir yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirten yetkililer, eğilimin askerlik yasasındaki yetkinin kullanılmasından yana olduğunu belirtti.

    Buna göre, mevcut askerlik yasasının 5'inci maddesinde süreyi 12 aya kadar indirmeye ilişkin hükümet yetkili.

    Askerlik süresinin 18 ay olduğu belirtilen o maddeye göre,  "Bu sürenin barışta, önce 15 aya ve sonra da 12 aya kadar indirilmesine, Silahlı Kuvvetler'in de ihtiyacı dikkate alınarak, Bakanlar Kurulu'nca karar verilebilir" ifadesi var.

    İşte hükümet, bu hüküm doğrusunda yetkisini kullanmayı planlıyor.

    Edinilen bilgiye göre, hükümet bunun için birkaç güne kadar adım atacak. Bakanlar Kurulu'nun toplanması beklenmeden, kararname bakanlara elden imzalatılatılarak.

    Atılan imzaların ardından alınan Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece halen askerlik yapanların da üç ay erken terhisi gündeme gelecek.

    Bu durumda terhis bekleyen Mehmetçik bayramı evde geçirebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow