hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amanoslarda uyuşturucu operasyonu

    Amanoslarda uyuşturucu operasyonu
    expand

    Amanoslar'da düzenlenen operasyonlarda 432 kilo 300 gram esrar ile 241 bin 730 kök Hint keneviri ele geçirildi.

    Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği'nde düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucuyla mücadele kapsamında İskenderun ilçesi Arsuz beldesine bağlı Haymaseki köyü dağlık kesiminde 2 ayrı bölgede ekili kenevir bitkisi ile kurutulmak üzere kubar esrar olduğu yönünde bilgiye ulaşıldığını belirtti.

    Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla 4-5 Ekim tarihlerinde 200 güvenlik görevlisinin katılımıyla 13 saat süren yaya intikal ile operasyonların gerçekleştirildiğini ifade eden Lekesiz, Amanosların yüksek kesimlerinde 7 ayrı tarlada ekili kenevir bitkisinin tespit edildiğini söyledi.

    Tarlada ekili vaziyette 241 bin 730 kök kenevir bitkisi ile 432 kilo 300 gram kubar esrarın ele geçirildiğini aktaran Vali Lekesiz, ele geçirilen esrarın piyasa değerinin yaklaşık 865 bin lira olduğunu vurguladı.

    "Hatay, uyuşturucuyla mücadelede Türkiye ikincisi"

    Vali Lekesiz, Hatay'ın Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından yapılan yıl sonu değerlendirme sonuçlarına göre geçen yıl 81 il içerisinde en çok farkındalık arttırıcı faaliyet gerçekleştirilen il olarak Türkiye'de ikinci olduğunu kaydetti.

    Kent genelinde düzenlenen operasyonlarda bu yılın ilk 9 ayında ulusal ve yerel bazda faaliyet gösteren örgüt ve organizasyonlara yönelik 759 planlı operasyon düzenlendiğini belirten Lekesiz, şöyle devam etti:

    "Bu yılın 9 ayında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde narkotik suçlar kapsamında düzenlenen operasyonlarda bin 371 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bu operasyonlarda, ülkemizde kullanımı en yaygın uyuşturucu madde türü ve esrarın ham maddesi olan toplam 3 milyon 252 bin 207 kök kenevir bitkisi daha arazide ekili vaziyetteyken imha edildi. Ayrıca 4 milyon 271 bin 460 captagon hap, 1 ton 773 kilo 664 gram kubar esrar maddesi, 426 extacy hap ve 548 gram eroin ele geçirilmiştir. Ele geçirilen maddelerin imha edilmesiyle piyasa değeri yaklaşık 24 milyon 380 bin lira olan uyuşturucunun piyasaya sürülmesine engel olunmuştur."

    İmhaların yoğunluğunun esrar kullanımını ve satışını doğrudan etkilediğini belirten Lekesiz, önceki yıllarda çevre illere esrar maddesinin gönderildiği riskli yerlerden biri konumundaki Hatay'ın, gerçekleştirilen planlı operasyonlar neticesinde çevre illerden esrar maddesi giriş riski altında bulunan il konumuna geldiğini kaydetti.

    Bu yılın 9 ayında vatandaşlara yönelik uyuşturucuyla mücadelede sosyal farkındalığın arttırılması kapsamında yapılan 305 faaliyetle 28 bin 422 vatandaşa ulaşıldığını ifade eden Vali Lekesiz, gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmalarında 20 bin 120 materyal dağıtımının gerçekleştirldiğini söyledi.

    Beşaslan köyündeki operasyon

    Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyündeki operasyonla ilgili soru üzerine Vali Lekesiz, bölgenin mazot kaçakçılığının yapıldığı alanlardan biri olduğunu belirterek "Uyuşturucuyla ilgili belirttiğim gibi kaçak mazotla ilgili yapılan planlı bir çalışma var. Başsavcımızdan alınan arama izni çerçevesinde bu bölgede yapılan bir çalışma var. İl Jandarma Komutanı orada. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili detayları sizlerle paylaşacağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow