hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dershanelere Ocak'tan itibaren ruhsat yok

    Dershanelere Ocaktan itibaren ruhsat yok
    expand

    Dershaneler 2014 Ocak ayı itibarıyle tamamen eğitim sisteminin dışına çıkacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okula dönüşmek isteyen dershanelere 3 yıl süre tanınacağını açıkladı.

    Yeni eğitim paketinde "Etüd Merkezi" ya da "Rehberlik Sınıfı" olarak adlandırılması söz konusu olan dershaneler, 2014 Ocak ayı itibarıyle tamamen eğitim sisteminin dışına çıkacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okula dönüşmek isteyen dershanelere üç yıl süre tanınacağını açıkladı.

    Yeni sistem, yeni sınavlar derken, dershanelerin sonunun ne olacağı merak konusuydu. Pek çok eğitmen dershanelerin sistemin dışında bırakılmaması gerektiğini belirtirken, Bakan Nabi Avcı haftasonu katıldığı bir televizyon programı ile tartışmayı bitirdi.

    Vatan Gazetesi'nin manşetten duyurduğu habere göre Avcı, dershanelerin 2014 ocak ayı itibariyle tamamen ruhsatlarının iptal edileceğini belirtti. Avcı, "2014-2015 öğretim yılından itibaren dershane, Milli Eğitim sistemi içerisinde olmayacak.  MEB sistemi içerisinde yasal olarak tanımlanmış dershane diye bir kurum olmayacak. Devam ederse biz tanımıyoruz. Bu piyasada MEB'in onaylamadığı, ruhsat vermediği ve denetlemediği kurumlara itibar edilmez. Yasal olarak MEB sistemi içinde olmalarını önleyen düzenlemeyi de yapacağız" dedi.

    Avcı'nn açıklamasına göre Ocak ayından itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Bakan Avcı dershanelerin Milli Eğitim sistemi içerisinde "Etüt Merkezi" adı altında faaliyet yürütmesine de izin vermeyeceklerini söyledi. Esnetilmiş bir sistemle okullaşmalarının teşvik edileceğini belirtti.

    Avcı, "Geçiş sürecinde esneklikler sağlanacak. Farazi söylüyorum, 100 metrekare bahçe şartı varsa 3 yıl için 70'e de razı olacağız ama 3 yıl sonra o şartı sağlaması beklenecek. Teşvik edeceğiz. Kapatacağız, yasada olmayacak. 2014-2015 eğitim sistemi içinde dershaneler olmayacak" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow