hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muammer Güler: "Esenyurt'ta her şey imara uygun"

    Muammer Güler: Esenyurtta her şey imara uygun
    expand

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'un Eseryurt ilçesindeki proje ve ruhsatların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ne uygun olduğunu bildirdi.

    Güler, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın, Esenyurt'taki projeler ve imar sorununa ilişkin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, ilçede şu anda ruhsatsız hiçbir inşaatın olmadığını ve kaçak yapıya müsaade edilmediğini belirtti.

    Ruhsatların, meri plan, plan notları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ne göre verildiğini ifade eden Güler, 2004'ten bugüne kadar 13 bin 638 ruhsat verildiğini, 105 bin 450 konut, 7 bin 484 ticari ve 837 sanayi yapısı üretildiğini kaydetti.

    Güler, kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yıkılıp yerlerine yeni binaların yapıldığı ve bu şekilde yapılan toplam konut sayısının 70 bini aştığını bildirdi.

    Muammer Güler, "Esenyurt İlçesi'ndeki projelerin tamamının ve Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ruhsat ve eklerinin, yürürlükteki plan, plan notları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'ne uygun olduğu anlaşılmıştır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow