hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt KCK Davası'nda 2 tahliye

    Siirt KCK Davasında 2 tahliye
    expand

    Siirt'teki KCK davasında tutuklu sanıklardan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Kurhan ile Mehmet Emin Çam tahliye edildi.

    Siirt'te terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan ve aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu 9'u tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklardan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Musa Kurhan ile Mehmet Emin Çam tahliye edildi.

    Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 9'u tutuklu, 5'i tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme başkanı sanıklar hakkında isnat edilen suçlamaları okuyarak, savunma yapmaları için söz verdi.

    Tutuklu sanık Mehmet Emin Çam, gizli tanık beyanlarına ilişkin savunma yaparak, "Remzi Ayhan bugünkü duruşmada kendisinin gizli tanık olmadığını ve daha önce yapmış olduğu beyanlarını kabul etmediğini ifade etti.

    Mahkeme heyetinin vicdanına sesleniyorum. 10 aydır tutukluyum. Bu şekilde tutuklu kalmamız kabul edilecek bir durum değildir. Ailem bu durumdan dolayı mağdurdur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

    Sanık avukatı Mehdi Özdemir ise soruşturma aşamasında alınan beyanlar ile mahkeme huzurunda alınan beyanlar arasında çelişki bulunduğunu belirterek, "Müvekkilim yaşlı ve sağlık sorunları bulunuyor. Ailesi de bu durumdan dolayı mağdur durumdadır. Bu aşamada tüm deliller toplanmıştır. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.

    Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını vermek için duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Siirt Belediye Başkanı Yardımcısı Musa Kurhan ile Mehmet Emin Çam'ı tahliye ederek duruşmayı erteledi.

    Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da bulunduğu sanıklar hakkında, TCK'nın "terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow