hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit yakınının askeri yargıya tepkisi

    Şehit yakınının askeri yargıya tepkisi
    expand

    Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında şehit olan askerlerden birinin babası, sanık albayın tutuklu yargılanmayışına, "Eski Genelkurmay Başkanı içeride yatıyor" diye tepki gösterdi.

    Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlama olayında tutuksuz sanıkları Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın yargılanmalarına Eskişehir Askeri Mahkeme'deki heyette yapılan bir üye değişikliği ile devam edildi.

    Geçen yıl 5 Eylül tarihinde Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davanın üçüncü duruşması Eskişehir'deki askeri mahkemede görüldü. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tarık Aydın da katıldı.

    CHP milletvekilleri de duruşmayı izledi

    Şehit yakınlarının davacı olarak katıldığı duruşmayı CHP'nin Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ile Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar da izledi.

    Heyetteki 1 üye değişti

    Geçen duruşmada bir şehit yakınının avukatı reddi hakim talebinde bulunması, heyetin de davadan çekilme kararı vermesi nedeniyle dosya bir üst mahkeme olan Gölcük Donanma Komutanlığı'na gönderilmişti. Gölcük Donanma Komutanlığı'nın da Ankara'ya gönderdiği dava dosyası ile ilgili olarak Askeri Yargıtay 3'üncü Dairesi heyetin çekilme kararını kabul etmemişti. Yargıtayın kararı doğrultusunda davanın üçüncü duruşması Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme heyetinde Hava Hakim Teğmen Cevher Eren yerine Hava Hakim Teğmen Yunus Emre Keskin'e görev verildi.

    Duruşma kameraya alınıyor

    Geçtiğimiz 1 Ağustos tarihinde yapılan ikinci duruşmada şehit yakınlarının mahkeme heyetine doğru pet şişe fırlatması olaylarının yaşanması nedeniyle de bugünkü duruşmada bir sivil memur duruşma salonunda video kamera çekimi için görevlendirildi.

    Dava dosyası Ankara'da

    Eskişehir Askeri Mahkeme heyeti, reddi hakim ve çekilme talepleri nedeniyle Ankara'daki Askeri Yargıtay'a gönderilen dava dosyasının henüz kendilerine ulaşmadığını, dosyanın elden teslim alınarak getirilmesi için bugün sabah saatlerinde görevlendirdikleri kişileri Ankara'ya gönderdiklerini belirtti. Heyet, duruşmaya katılan şehit yakınlarının şikayetlerini de dinledi. Şehit Bakım Onbaşı Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan ve annesi Zekine Taştan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Primsiz Aylıklar Daire Başkanlığı'na ücretsiz seyahat kartı için verdikleri dilekçelerine olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

    "Genelkurmay Başkanı içeride yatıyor, o da kaçmazdı"

    Şehit Bakım Onbaşı Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger de daha önce savcılığın kendilerine şehit olan çocuklarının psikolojik sorunlarının bulunup bulunmadığını sorduğunu söyleyerek, "25 şehidin psikolojik sorunları olup olmadığı neden daha önce sorulmuyor? Çocuklarımız şehit olduktan sonra bunlar soruluyor. Orada görevlendirirken niye sormuyorsunuz, araştırmıyorsunuz? Ben Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. Sanık Albayın tutuklu yargılanmasını istediğimi söyledim. O da 'Albay kaçar mı?' dedi. Şu anda eski Genelkurmay Başkanı içeride yatıyor. O da kaçmazdı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow