hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı

    Balyoz Davasında tahliyeler başladı
    expand

    Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Balyoz Davası kararından sonra cezaevlerinden tahliyeler başladı.

    Silivri
    Yargıtay'ın tahliyelerine karar verdiği Balyoz Planı davası sanıklarından Silivri Cezaevi'nde bulunan 24'ü serbest bırakıldı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin temyiz incelemesinin ardından kararını açıklaması üzerine tahliye edilen sanıkların cezaevlerinden çıkışı başladı.

    Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu olan, aralarında eski HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman ile emekli Tuğgeneral Hakan Akkoç'un da bulunduğu 24 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden çıktı.

    Cezaevinin önünde bekleyen sanık yakınları, tahliye edilen emekli askerleri alkışlarla karşıladı. Sanıklar, cezaevinin önünde yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderirken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.

    Tahliye edilenlerin açıklamaları

    Cezaevinden ilk tahliye edilen emekli Albay Recai Elmaz, herkesi çok sevdiğini belirterek, "Vatan sağ olsun" dedi.

    Emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu da "Eşim, 2,5 yıl dağlarda cenazemi bekledi. Bu devlet bana 'terörist' dedi. İçerideki Silahlı Kuvvetler'in, Türk ordusunun onurlu komutanları dışarı çıkmadıkça hiçbirimiz karardan memnun değiliz" diye konuştu.

    Emekli Albay Kemal Dinçer de "Herkes her şeyi gördü, ne söylenir ki. 2-2.5 yıldır kuyunun içerisindeyiz. Hazreti Yusuf'lar içeride. Kardeşlere selam" diyerek duygularını dile getirdi.

    Aralarında emekli Tuğgeneral Ali Aydın, emekli albaylar Hakan Dereli, İsmet Kışla, Ali Rıza Sözen ve Bülent Göktürk'ün de bulunduğu bazı kişiler, çıkışta kendilerini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmadan araçlarıyla buradan ayrıldı.

    Hadımköy
    Hadımköy'deki Gn. Kani Akman Kışlası içinde bulunan askeri cezaevinde ziyaret hareketliliğinin yanında tahliye hareketliliği de vardı.

    Yargıtay'ın tahliyesine karar verdiği tutukluların eşyaları yakınları ve askerler tarafından kışla yanındaki otoparka taşındı.

    Bu dakikadan itibaren kışla kapısındaki araç giriş çıkış trafiği hızlandı. Tahliye olanlar cezaevinden ayrıldı.

    Hasdal
    Yargıtay'ın tahliyelerine karar verdiği Balyoz Planı davası sanıklarından Hasdal Cezaevi'nde bulunan 25'i serbest bırakıldı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin temyiz incelemesinden sonra kararını açıklamasının ardından, Hasdal Cezaevi'nde bulunan Balyoz Planı davası sanığı 25 muvazzaf asker, cezaevinden çıktı. Bu kişiler, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları tarafından karşılandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow