hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsmet Yılmaz, radarların üretileceği tesisleri inceledi

    İsmet Yılmaz, radarların üretileceği tesisleri inceledi
    expand

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'nın uzun menzilli hava savunma radarlarının üretileceği ASELSAN'ın Gölbaşı'ndaki tesislerinde incelemelerde bulundu.

    ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Cengiz Ergeneman, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki yerleşkede Bakan İsmet Yılmaz'a bilgi verdi. Ergeneman, uzun mesafe ve yüksek irtifa radar sistemlerini de üretecek kapasitedeki tesisin, önümüzdeki yılın mart ayında bitirileceğini ifade etti.

    Bakan Yılmaz'a ziyareti sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Fikri Gönültaş, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Canpolat ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü eşlik etti.

    Uzun menzilli hava savunma radarları burada üretilecek

    ASELSAN, Gölbaşı'ndaki Radar ve Elektronik Harp Sistemleri Tesisi için yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yaptı. Macunköy tesislerinde devam eden radar üretim faaliyetleri, tesis tamamlandığında Gölbaşı yerleşkesinde toplanacak.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Ar-Ge Merkezi de faaliyetlerini bu yerleşkede sürdürecek. Yerleşkede binden fazla mühendis ve teknik personel görev yapacak. ASELSAN, söz konusu tesiste TSK'nın  ihtiyacı olan uzun menzilli hava savunma radarları başta olmak üzere her türlü radar, sinyal kesici jammer cihazları, mikrodalga modül ve çeşitli elektronik harp teçhizatlarının tasarım, üretim ve lojistik desteğini gerçekleştirecek.

    Gölbaşı yerleşkesi

    Yeni yerleşkede radar ve elektronik harp alanında mevcut olan tasarım/üretim yeteneklerini geliştirmek üzere yeni radar sistem entegrasyon
    alanları, mikrodalga bileşen/modül tasarım ve üretim tesisleri, özel ölçüm laboratuvarları, hassas mekanik üretim tesisleri kuruluyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow