hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hangi dershanelere hangi teşvik verilecek?"

    Hangi dershanelere hangi teşvik verilecek
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yazılı önergeyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, hangi dershanelere hangi teşviklerin verileceğini sordu.

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, özel okullara dönüştürülecek dershaneleri TBMM gündemine taşıdı.

    Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesi için yapılan çalışmaları öğrenmek istedi. Hangi dershanelere hangi teşviklerin verileceğinin açıklanmasını talep eden Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:

    "Özel okullara dönüşümü uygun olan özel dershaneler hangileridir? İllere göre dağılımı nedir? Şartları uygun olmayan dershaneler atıl mı kalacaktır? Özel öğretim kurumları mevzuatında yer alan özel okullar için aranan ölçütlerin dershaneden dönüştürecek okullar için talep edilmeyeceği ihtimali var mıdır? Halen faaliyet gösteren dershane, etüt merkezi gibi özel öğretim kurumlarının derslik, materyal, arsa ve personel bilgileri Bakanlığınızda mevcut mudur? 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren ruhsatları yenilenmeyen dershaneler yasa dışı mı olacaktır? Özel ders uygulamasının, kaçak kursların ve merdiven altı dershanelerin yasa dışı bir şekilde faaliyet göstermesi karşısında ne tür önlemler alacaksınız?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow