hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BİK çalışanlarına saldırı davasında karar çıktı

    BİK çalışanlarına saldırı davasında karar çıktı
    expand

    Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolatile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i tabancayla öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu gazetesinin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Uyumaz, tutuksuz sanıklar Bahattin A, Vedat Ö, Saffet Ö. ile saldırıdan yaralı kurtulan Süke ve taraf avukatları katıldı.

    Son savunmasını yapan Uyumaz, üzgün olduğunu söyledi.

    Mahkeme heyeti, Uyumaz'ı kamu görevlileri Bolat ile Özergin'i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve yerel gazete çalışanı Süke'yi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

    Zanlıyı kayırdıkları ve kaçmasına zemin hazırladıkları gerekçesiyle yargılanan Saffet Ö. ve Vedat Ö. ile makam şoförü Bahattin A. da iki yıl altışar ay hapisle cezalandırıldı.

    BİK Genel Müdürü Atalay'ın açıklaması

    Karar duruşmasını izleyen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, iki arkadaşlarının şehit edildiği ve bir arkadaşlarının yaralandığı olayın Sakarya'daki sürecinin sona erdiğini söyledi.

    "Yargıya her zaman güvendik" diyen Atalay, "Her zaman güvenmeye devam edeceğiz ancak bu karar ne olursa olsun, şehit iki arkadaşımızı geri getirmiyor. Onların aileleri ve çocukları bizim emanetimiz. Türk hakimleri, savcıları, adalet neyi gerektiriyorsa onu yapıyor. Hayırlısı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

    Denetim amacıyla geçen yıl 26 Eylül'de Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat ve Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Uyumaz tarafından silahla yaralanmış; Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Bolat da 8 Ekim'de İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow