hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Havalimanına taksiyle gelin" uyarısı

    Havalimanına taksiyle gelin uyarısı
    expand

    Kurban Bayramı'nda tatilin 9 gün olmasıyla tatile çıkan vatandaşların büyük bir bölümünün havayolunu tercih etmeleri, havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

    Kurban Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirmek isteyenlerin talebi nedeniyle uçak biletleri günler öncesinden tükendi. Otoparklar da da yoğunluk yaşanması nedeniyle de yetkililer vatandaşları havalimanlarına toplu taşıma araçlarıyla veya taksiyle gelmeleri konusunda uyardı.

    Vatandaşların İstanbul trafiğine de yakalanmamak için metro yoluyla Atatürk Havalimanı’na gelmeyi tercih ettiği görüldü. Kışa girmeden son tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatilinin uçak ve yolcu trafiği açısından yeni bir rekora sahne olması bekleniyor. Kurban Bayramı’nda vatandaşların yurt dışında yapacakları tatil yerlerinin en gözde olan ülkeleri İtalya, İspanya, Fransa, Orta Avrupa ülkeleri ve bunların yanı sıra Güney Afrika, Japonya, Dubai, Singapur geliyor. Kurban Bayramı’nda, Ramazan Bayramı’na göre özellikle yurtdışı turlarında 2-3 katı taleple karşılaştıklarını söyleyen Tur Şirketi yetkilileri, 3-4 gecelik kısa turların yanı sıra, 9 tam günlük turların da tamamının tükendiğini bildirdiler. Kurban Bayramı tarihleri olan 11 ile 20 Ekim arasında yarım milyon kişinin yurtdışına gideceği öngörülüyor.

    Ek seferler düzenlendi

    Bu arada havayolu şirketleri de artan talep nedeniyle ek seferler düzenledi. Havayolu şirketleri Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bayram süresince Antalya, Bodrum, Dalaman gibi iç hatların yanı sıra özellikle deniz kıyılarındaki beldelere ve KKTC'ye ek seferler düzenlenerek yolcu talebleri karşılanmaya çalışıldı.

    THY Basın Müşavirliği yetkilileri Antalya’ya 19, Dalaman’a 11, Trabzon’a 8, Kıbrıs’a 5, Bodrum’a 4 ve Adana’ya 1 olmak üzere toplam 48 ek sefer düzenlendiğini bildirdiler. Seferlerini Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan gerçekleştiren Pegasus Hava Yolları ise Kurban Bayramı dönemi olan 11-21 Ekim tarihleri arasında iç ve dış hatlarda toplam 423 ilave sefer koydu. Pegasus Hava Yolları yurt içinde sefer yaptığı 28 nokta için 269, KKTC için 79, yurt dışı uçuş noktaları için ise 75 ilave seferle uçacğını açıkladı.

    Atlasjet Hava Yolları ise 11-19 Ekim tarihleri arasında Kıbrıs, Edremit ve Bodrum'a karşılıklı olarak ek seferlerin düzenleneceği duyurdu. Onur Havayolları ise şu ana kadar kendilerine gelen talepleri değerlendirdiklerini ve gelen talepler doğrultusunda ek seferler koyacağını bildirdi. Özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda bayram öncesi yoğunluk beklenirken Kurban Bayramı süresince yolcuların mağdur olmaması ve seferlerin aksamaması için ek önlemler alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow