hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den İlerleme Raporu yorumu

    CHPden İlerleme Raporu yorumu
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AB İlerleme Raporuna ilişkin, "Rapor, AKP'nin AB projesini taşımadığını ortaya koydu" dedi.

    Yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, raporun AK Parti'nin toplumsal kesimler arasında yarattığı ayrımcılığa dikkat çektiğini öne sürdü.

    Raporda Gezi Parkı olaylarına ilişkin önemli tespitler bulunduğunu da savunan Toprak, "Yıllardır tek bir fasıl açmayan AKP, bundan sonra da bir ilerleme göstermeyecektir. Aslında rapor Türkiye'nin değil, AKP'nin ilerlemediğini tespit etmektedir" dedi.

    Faruk Loğoğlu: "AB'den soğutma zihniyetinin yansıması"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da AK Parti'nin AB İlerleme Raporuna yönelik tepkisinin, Hükümetin Türkiye'yi AB'ye tam üyelik hedefinden soğutma zihniyetinin yansıması olduğunu söyledi.

    Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin son yıllarda uluslararası çevrelerce sürekli ve giderek artan bir şekilde eleştiri konusu yapıldığını hatırlattı. Bunun halkı rahatsız ve rencide ettiğini ifade eden Loğoğlu, Türk halkının tıpkı AB üyesi ülkelerin vatandaşları gibi yüksek demokratik, sosyal, ekonomik ve insani standartları hak ettiğini belirtti.

    İktidarın, kötü yönetimiyle, Türkiye'yi layık olduğu gelişmişlik düzeyinden ve ilerici uygarlıktan hızla uzaklaştırdığını öne süren Loğoğlu, "AKP'nin AB İlerleme Raporlarına yönelik tepkisi, Hükümet'in Türkiye'yi AB'ye tam üyelik hedefinden daha da soğutma zihniyetinin yansımalarıdır" ifadelerini kullandı.
     
    AB İlerleme Raporu'nun Türkiye'de birçok alanda ivedilikle yapılması gerekenler için yararlanılabilecek bir rehber niteliğinde olduğunu savunan Loğoğlu, Hükümet'in halkı içerik ve samimiyetten yoksun, dar siyasi emellere göre tasarlanmış paketlerle aldatmayı bırakması gerektiğini ifade etti. Loğoğlu, şunları kaydetti:

    "Geçtiğimiz yıl ilerleme raporunu çöpe atan, Gezi protestolarındaki tavrını eleştiren Avrupa Parlamentosu'nun kararını 'tanımıyorum' diyen Hükümete tavsiyemiz eleştirilere kulaklarını kapamaması ve Türkiye'yi dünyadan koparmamasıdır. AKP'nin değerli yalnızlık aldatmacasından vazgeçip, Türkiye'nin Avrupa-Atlantik bağlarını güçlendirmesi ve komşu ve çevre ülkelerle ilişkilerini iyileştirmesi gerekmektedir. Ulusal hedefimiz adil, demokratik, özgür, zengin ve saygın Türkiye'yi yaratmaktır. Böyle bir Türkiye günü geldiğinde AB'nin en güçlü üyelerinden biri olacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow