hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağışlar başladı, hava soğuyor

    Yağışlar başladı, hava soğuyor
    expand

    Bayramın 3. gününde yurdun büyük bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, İzmir'de yollarda hasara neden oldu.

    Güneşli bir haftanın ardından bugün saat 03.00 sıralarında İstanbul genelinde yağmur etkili oldu. Özellikle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşarken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu. Yollardaki bazı rögarlar yoğun suya dayanamarak patladı. İtfaiye ekipleri, kanal baskınlarına müdahale etti. İtfaiye, bir aracı çekemeyince içinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi. Araçların kurtarılması için olay yerine çekici çağırıldı. İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle bazı evleri de su bastı. Yağmurun İstanbul'da gün içinde kuvvetini artırması bekleniyor.

    İzmir'de ev ve işyerlerini su bastı

    İzmir'de, dün öğle saatlerinde başlayarak aralıklarla süren sağanak yağmur gece etkisini arttırdı. Araçlar bazı noktalarda göle dönen yollarda ilerleyemedi. Bazı yollarda yollarda çukurlar oluştu. Kentin çeşitli semtlerinde 50 ev ve işyerini su bastı.

    Urla'da hortum çatıları uçurdu

    Urla ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve birkaç saniye etkili olan hortum hasara neden oldu. Özbek köyündeki bazı ağaçları da içine alan hortum nedeniyle köydeki ortaokulun çatısında hasar oluştu, 8 evin çatısı, kapı ve penceresi uçtu. Köy camisi ile civardaki bazı otomobiller de zarar gördü. Hortumun enerji nakil hatlarına da zarar vermesi sonucu köye öğle saatlerine kadar enerji verilemedi.

    Edirne'de ve Kırklareli'nde sağanak zor anlar yaşattı

    Balkanlar'dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren Edirne'de sağanak sabaha karşı şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Trafik polisleri yoğun kavşaklarda önlem alarak trafik seyrinde tıkanıklık olmaması amacıyla düzenleme yaptı. Bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oldu. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının 9 derece yaşandığı kentte
    sağanağın yarına kadar aralıklarla, zaman zaman da şiddetli olarak devam edeceğini belirtti.
    Yağmur batı, güney ve kuzey bölgelerde kendini kuvvetli hissettirecek.

    Kırklareli'nde de sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Karacaibrahim, Karakaş, Bademlik, İstasyon ve Pınar mahallelerinde bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, su biriken cadde ve sokaklarda bulunan rögar kapaklarını kaldırarak, suyu tahliye ediyor.

    Bakan Eroğlu'ndan uyarı

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya-Bartın hattının batısında yağışların etkili olacağını, vatandaşların sel ve taşkınlara karşı dikkatli olunmasını istedi. Bakan Eroğlu, "Bu sabahtan başlayarak kuvvetli yağış ve rüzgar etkili olmaya başladı. Özellikle de kuzey kesimlerde yağışlar etkili olacak. Dere yataklarında kapalı kısımlar varsa açılması lazım. DSİ, belediye ve özel idareler bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. İnşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız" dedi.

    Yağışların özellikle bu geceden itibaren etkili olacağını söyleyen Eroğlu, "Trakya, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde, Antalya'dan Bartın'a kadar olan bölgelerde kuvvetli yağış var. Cuma günü doğuya kayacak. Pazar günü de Doğu Anadolu'dan yağışlar yurdu terk edecek. Cumartesi ve pazar, hava biraz daha soğuyacak. Pazartesiden sonra sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bu akşam ve gece saatlerinde yağışların daha kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlar, gerekli tedbirleri alsın. Bilhassa Antalya ile Bartın arasında uzanan çizginin batısında kalan bölgeler özellikle dikkat etsin. Ege Bölgesi'nde de lodosun etkisi aşırı derecede hissedilecek" diye konuştu.

    Hava 6 ila 12 derece soğuyacak

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, cuma ve cumartesi günü ise yurt  genelinde 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği bildirildi.

    Açıklamada, Bolu, Düzce ve Zonguldak için Perşembe ve Cuma günleri için kuvvetli rüzgar ve yağışın etkisiyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olaylara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün üç günlük tahmini şöyle:

    18.10.2013 Cuma günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

    19.10.2013 Cumartesi günü,  Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

    20.10.2013 Pazar günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow