hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP müezzine sahip çıkacak

    CHP müezzine sahip çıkacak
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi din görevlisi Fuat Yıldırım'ın görev yerlerinin değiştirilmesini eleştirerek, parti olarak Yıldırım'a sahip çıkacaklarını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekin, yazılı açıklamasında, müezzin Yıldırım'ın Gezi Parkı odaklı olaylarda "Camide içki içilmedi" dediği için önce Başakşehir'de bir camire daha sonra Galata'daki Arap Camisi'nde görevlendirildiğini savundu.

    Yıldırım'ın "Doğru söylediği için iki camiden kovulduğunu" iddia eden Tekin, "Bir söz vardır: et kokarsa tuzlanır. Ya tuz kokarsa ne yapılır Sayın BaşkanTuz kokuyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanı, lütfen elinizi vicdanınıza koyun, en az Fuat Hoca kadar vicdanlı olun" ifadesini kullandı.

    Müezzin Fuat Yıldırım ile sohbet etme imkanı bulduğunu da bildiren Tekin'in, Yıldırım'ın yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini belirtti.

    Tekin, "CHP olarak müezzin Fuat Yıldırım'a sahip çıkacağız. Bunda kararlıyız. Din sadece hacca gitmek değildir. Vicdanlı olmak, sorumluluğunu yerine getirmek de gerekir. En az Fuat Hoca kadar vicdanlı olmak lazım" görüşüne yer verdi.

    Hamzaçebi'den tepki

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Saygın din 
    adamlarımızın görev yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı, yalan söylemediği için bir müezzini tayin etmiş bir konuma düşmemelidir" ifadesini kullandı.

    Hamzaçebi, yazılı açıklamasında, Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi din görevlisi Fuat Yıldırım'ın Gezi Parkı odaklı olaylarda "Camide içki
    içilmedi" dediği için önce Başakşehir'deki bir camide ardından da Galata'daki Arap Camisi'nde görevlendirildiğini savundu.

    Demokrasiyi içselleştiremeyenlerin doğrulara tahammülleri olamayacağını ifade eden Hamzaçebi, "Gezi olaylarında güvenlik güçlerinin şiddetinden kaçan gençlere Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin kapılarını açan müezzine bugünkü siyasi iktidar tarafından yapılan baskının Muaviye'nin baskıcı politikalarından hiçbir farkı yoktur" iddiasında bulundu. 

    "Bir din adamına yakışır şekilde gerçeği söyleyen müezzinin arkasında duramayan Diyanet İşleri Başkanlığını günlük siyasetin dışında kalarak görevini yapmaya davet ediyorum" ifadesini kullanan Hamzaçebi, "Bu tayin/görevlendirme iptal edilmez ise müezzin Başbakan'ın yalanına ortak olmadığı için tayin edilmiş olacaktır. Saygın din adamlarımızın görev yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı, yalan söylemediği için bir müezzini tayin etmiş bir konuma düşmemelidir. Diyanet İşleri Başkanlığını bu konuma düşürmeye hiç kimse cesaret etmemeli, edememelidir" görüşüne yer verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow