hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaçırılan pilotlarla ilgili soru önergesi

    Kaçırılan pilotlarla ilgili soru önergesi
    expand

    CHP'li Aytun Çıray, Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan THY pilotlarıyla ilgili soru önergesi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Türk Hava Yolları'nda çalışan iki pilotun Ağustos ayında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta teröristler tarafından kaçırıldığını ve teröristlerin ancak Suriye'de isyancıların elinde esir olan dokuz Lübnanlı'nın serbest bırakılması halinde pilotları bırakacaklarını ilettiklerini hatırlattı. 

    Teröristlerin amaçlarına ulaştıklarını ve pilotlarla dokuz Lübnanlıyı bir esir takası gibi aynı anda serbest bıraktıklarını iddia eden Çıray cevaplaması için Başbakan’a şu soruları yöneltti:

    "- Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana Ortadoğu’daki terörist guruplar tarafından kaçırılan pilotlarımız oldu mu?

    - Suriyeli isyancıların elinde bulunan 9 Lübnan’lı ile pilotlarımız esir takası muamelesine maruz kaldıklarına göre, bu takasta Türkiye Cumhuriyeti Devleti hangi terör örgütü ile pazarlık etti?

    - Pilotlarımızın kaçırılmaları ve takasla iade edilmeleri, daha önce de TSK’da görevli iki pilotumuzun da şehit olmuş olmaları dış politikalarınızın başarılı mı yoksa tam bir fiyasko olduğunu mu gösteriyor?

    - Bir siyasi istismar konusu yaptığınız pilotlarımızın geri dönüşünde Katar’ın rolü neydi?

    - Pilotlarımızın teslimini sağlamak için ödendiği iddia edilen 150 milyon dolar fidye örtülü ödenekten mi ödendi, yoksa Katar şeyhliği tarafından mı ödendi?

    - Bundan sonra Ortadoğulu teröristlerin başka pilotlarımızı kaçırmalarını önlemek için hangi caydırıcı politikaları uygulayacaksınız?"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow