hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli, Hakan Fidan için sert konuştu!

    Bahçeli, Hakan Fidan için sert konuştu
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili ABD basınında yer alan iddiaları değerlendirdi. Bahçeli, "Oslo'da pazarlık yapanların, MHP'yi böcek gibi sararak dinleyenlerin kim olduğunu biliyoruz" dedi.

    MHP lideri Bahçeli, Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilotun serbest bırakılmasının sevindirici olduğunu da söyledi.

    "İki pilotumuzun kurtarılması zafer değildir" diyen Bahçeli, "AKP izlemiş, Katar ağırlık merkezi olmuştur" dedi.

    "Randevu talebi almadık"

    Partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Grubu'nun, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddeyle ilgili CHP ile görüşeceğinin hatırlatılarak, MHP'den de randevu talebinde bulunup bulunmadığının ve tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine, henüz böyle bir randevu talebi olmadığını belirtti.

    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin üyelerinin bulunduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

    "Bu tür görüşmelerle milletimizi, siyasi partileri oyalamaya hiç gerek yoktur. Orada her şey konuşulmakta ve MHP'nin bu konudaki tavrı bilinmektedir. Bilinen bir tavrın nesini görüşmek için gelecektir? MHP, Anayasa Komisyonu'nun hedefleri doğrultusunda çalışmasını arzulamakta, masada kalmayı tercih etmekte, parça parça bazı görüşmelerde ortak noktaları Meclis'e taşıyarak, araya PKK taleplerine cevap verebilecek sızmalar yapmaya müsaade etmeyecektir."

    Bahçeli, "Randevu talep ederlerse geri mi çevireceksiniz, yüz yüze görüşüp bunları mı ifade edeceksiniz?" sorusunu, "Eğer bu söylediklerimi yayınlarsanız, AKP de bunu duyarsa gelmemeleri kendileri için doğru olur" diye yanıtladı.

    Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başörtülü milletvekillerinin Genel Kurul'da bulunmasına ilişkin yarın görüşme yapmasının beklendiğinin belirtilmesi üzerine, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsüyle Meclis'e gelmelerine taraftardır. Ancak, ölçüsünü Meclis'in vakarına yakışır güzellikte yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken, kara çarşafla da Meclis'e gelecek halleri yoktur" dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow