hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsim değişiklikleri komisyonda

    İsim değişiklikleri komisyonda
    expand

    Demokratikleşme Paketi'nde yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin ve Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının değiştirilmesini öngören yasa teklifi Milli Eğitim, Kültür ve Gençlik Komisyonu'nda kabul edildi.

    Demokratikleşme Paketi'nde yer alan isim değişikliklerinin yasalaşma sürecinde Meclis'teki bir aşama geçildi.

    Komisyonda kabul edilen teklife göre, Nevşehir Üniversitesi'nin adı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olacak. Teklifte Hacı Bektaş-ı Veli olarak öngörülen üniversite isminin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın önerisi doğrultusunda Hacı Bektaş Veli olarak düzeltilmesi konusunda komisyon başkanlığı redaksiyon yetkisi aldı.

    Üniversitenin diğer mevzuattaki isimleri de yapılan değişiklik doğrultusunda değişecek.

    Siirt'in Aydınlar ilçesinin adı da eskiden olduğu gibi Tillo olacak. Teklifin kabul edilmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Avcı, Demokratikleşme Paketi'ndeki ilk düzenlemenin Meclis'te yasalaşma yolunda olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Güzel bir adım oldu. Komisyonumuz kendisine yakışan olgunlukla konuları tartıştı. Hayırlı olsun" dedi.

    Komisyon Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da teklifin ne zaman Genel Kurul gündemine gelebileceğinin sorulması üzerine, muhalefet şerhi geldikten sonra teklifi Meclis Başkanlığı'na göndereceklerini, uzlaşma olması halinde Danışma Kurulu önerisiyle, olmaması halinde AK Parti Grubu'nun önerisiyle teklifin Genel Kurul'da görüşüleceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow