hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Melis ödeneğe takıldı

    Melis ödeneğe takıldı
    expand

    Almanya'daki Kemik İliği Bankası'nda bulunan kemik iliğinin son anda uygun çıkmamasıyla hüsrana uğrayan İzmirli lösemi hastası Melis Akbaş'ın azalan süresi bu kez ödenek engeline takıldı.

    Melis'in tekrar sağlığına kavuşması için için uygun kemik iliğinin bulunması amacıyla sosyal medya ortamı başta olmak üzere Okan Bayülgen'in özel program yapması, ardından dün CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı'nca kampanya başlatılması çabaları sonuç vermeye başladı.

    Kampanya sayesinde bir ay içinde 5 bin vatandaş uygun iliğin bulunması için kan örneklerini verdi.

    Alınan kan örnekleri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi ve İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

    Ancak örnekler iki üniversite hastanesinin incelemeyi yapacak gerekli cihaz ve ilaçlara sahip olmaması ve bunları almak için ihaleye çıkamamaları engeline takıldı.

    5 bin kan hala incelenmedi

    Almanya'daki örneğin uygun bulunmaması nedeniyle kızı Melis'in moralinin bozulduğunu, kendilerine hissettirmemeye çalıştığını anlatan baba Bahadır Akbaş, 5 bin kan örneğin ödenek ve ihale engeline takıldığını öğrenince yıkıldığını belirterek, Sağlık Bakanı ve Başbakandan yardım istedi.

    Bahadır Akbaş, Melis için ülke genelinde şu an Ankara'da İbni Sina ve İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde 5 bin gönüllü donörün başvuru yaptığını belirterek şunları söyledi:

    "Alınan kanların hiçbirinin incelenmediği söylendi. Çok üzüldüm. Nedeni maddi sıkıntılardan dolayı KİT alamadıkları, ihaleye çıkamadıkları için, solusyon ve cihaz alamadıkları içinmiş. Alınan kanlardan hiçbir tanesinin incelenmediğini öğrendim. 5 bin kanın incelenmemesi biz de moral bırakmadı." Kanların incelenmesini beklediklerini belirten Akbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımızdan, Sağlık Bakanımızdan, YÖK başkanımızdan hastanelere gerekli desteğin verilip ihale yapılmasının sağlanıp gerekli alet ve ilaçların alınarak, bu 5 bin örneğe bakılmasını istiyoruz. Çok zor durumdayız. Zamanımız daraldı. O yüzden Melis'e kan verenlere çok teşekkür ediyorum. Ama incelenmediği için çok üzülüyorum. Büyüklerimizden yardım ve destek istiyorum."

    Melis'in babası Bahadır Akbaş, Okan Bayülgen'in programına katıldığında telefonla bağlanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Kızılay'daki kan örneklerinden uygun kemik iliğinin bulunması için söz verdiğini belirtti.

    Akbaş, Bakan'ın bir an önce işlemi başlatmasını istedi.

    Akbaş, Melis'in yaşadıklarını şöyle anlattı:

    "Melis'in Almanya'daki kemik iliği donörünün uymaması bende, eşim ve Melis'te çok büyük moral bozukluğuna sebep oldu. Zaman daraldı. Bir ay gibi bir süremiz var. Melis de düzeleceğim sevinci vardı. Şu an hüzünlendi. Biz yanındayız, gerekli incelemelerin yapılıp en kısa sürede nakil olacağını kendisine anlatıyoruz. Morali şu anda çok iyi değil. Çünkü hâla nakil olmadı. Ama bize birşey hissettirmiyor. İçinde büyük yara var."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow